Maschio Gaspardo prezintă noutățile agricole la INDAGRA, unul dintre cele mai importante evenimente agricole din România

0
298

Ieri a avut loc deschiderea oficială a târgului INDAGRA, cea mai importantă manifestare cu profil agricol organizată la Romexpo, București, la care au participat președintele Klaus Iohannis, împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea și preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.
Evenimentul se desfășoară în perioada 25-29 octombrie împreună cu Camerele de Comerț și Industrie din România (CCIR), sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. În cadrul acestei ediții sunt înscriși peste 530 de expozanți din 24 de țări, o creștere cu 4% față de anul trecut.
După deschiderea oficială și discursul președintelui, Ministrul Petre Daea, împreună cu oficialitățile, a facut un tur al expozanților, care au prezentat cele mai noi utilaje agricole, tehnologii și echipamente pentru irigații, sere și solarii, semințe, bulbi de flori, îngrășăminte, bovine, ovine, cabaline și păsări de rasă.
Ca de fiecare dată, și în acest an, Maschio Gaspardo se remarcă prin prezența sa între numeroșii expozanți, ocupând o suprafață de aproape 2000 mp, în care sunt prezentate ultimele utilaje agricole lansate, tehnologii de ultimă oră și oferte atractive de finanțare pentru fermieri.
Dintre noutățile expuse de acesta, amintim grapa cu discuri
VELOCE, noul model de semănătoare directă GIGANTE, noua secție de semănat electrică ISOTRONIC, semănătoarea cu pregătire a terenului CORONA X-FORCE – echipată cu noua bară de semănat cereale, noua mașină de erbicidat CAMPO, alături de utilajele deja consacrate, atât de cunoscute și utilizate de către fermierii români și nu numai.
Organizatorii estimează un număr de peste 66.000 de vizitatori la actuala ediție Indagra. Expozanții provin din țări recunoscute pentru puterea deținută pe piețele agrare mondiale, precum: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina și Ungaria. De asemenea, Indagra 2017 se bucură de participarea oficială internațională a Franței și Turciei, cât și de participări de grup din partea Greciei și Olandei.
În cadrul vizitei sale, preşedintele Klaus Iohannis a declarat: “Am toată convingerea că România beneficiază de un potenţial imens în agricultură, pe care însă trebuie să îl valorificăm în mod inteligent şi durabil. România deţine a şasea cea mai mare suprafaţă agricolă din Uniunea Europeană, suntem în primii 10 exportatori de grâu şi porumb la nivel global, avem tot ceea ce ne trebuie pentru ca ţara noastră să se impună ca o veritabilă forţă în domeniul agricol şi alimentar. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie recuperate întârzierile şi eli­- minate unele neajunsuri”.
Târgul reprezintă cel mai important eveniment românesc cu caracter agricol, numărul mare de expozanți, ofertele acestora și acti­vitățile conexe din cadrul lui demonstrând potențialul și capacitatea producătorilor și distribuitorilor din domeniu, români și străini, de a aduce pe piață produse și echipamente moderne, în scopul de a crește performanțele și profitul în cultura legumelor, fructelor și semințelor, creșterea animalelor, viticultură și vinificație.
În aceeași perioadă vor avea loc și alte două evenimente cu tematici complementare, respectiv Indagra Food — Târg internațional pentru industria alimentară și Expo Drink & Wine — Târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice.
Echipa Maschio Gaspardo vă așteaptă la Romexpo, în perioada 25 — 28 octombrie, între orele 10:00-18:00, iar în ultima zi, 29 octombrie, între 10:00-16:00, pentru a discuta mai multe detalii despre produsele și ofertele actuale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.