Mașini vechi pe șoselele noastre: Aradul, între județele cu cel mai vechi parc auto

0
646

Județul nostru are un parc auto vechi de turisme, statisticile arătând că se clasează printre județele cu cele mai vechi parcuri de mașini. Vechimea medie a parcului de autoturisme din Arad, în 2018, ajungea la 16,8 ani.

Practic, Aradul este între județele cu cele mai vechi parcuri auto din țară.

Conform unei analize a Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme, cei mai mulți arădeni nu conduc autoturisme noi.

Astfel, anul trecut, media parcului de autoturisme din județul nostru ajungea la 16,8 ani, ținând cont că media națională nu trece de 15,4 ani. Aradul se situează pe locul opt în topul celor mai vechi parcuri auto.

Județele codașe la parcuri auto sunt ocupate de Mehedinți (17,3 ani), Caraș-Severin (17,1 ani), Suceava (17,1 ani), Sălaj (16,9 ani), Satu Mare (16,9 ani), Botoșani (16,9) și Bistrița -Năsăud (16,8 ani).

În clasamentul județelor cu cele mai noi parcuri auto sunt și Argeș – 15 ani, Iași – 15,3 ani, Brașov – 15,3 ani sau Cluj – 15,4 ani.

Cele mai noi mașini sunt în București și Ilfov.

Potrivit celor care au întocmit statistica sunt probleme la nivel national. Tot mai multe mașini second-hand, vechi și poluante sufocă orașele.

Pentru scăderea emisiilor, programul Rabla include vouchere pentru achiziționarea de mașini electrice, însă prețurile nu sunt pe măsura posibilităților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.