(UPDATE) Măștile medicinale vor fi vândute și la casele de bilete pentru transporturile în comun

0
639

Update:  

Așa cum se știe, încă de la finele săptămânii trecute, purtarea măștilor în mijloacele de transport în comun a devenit obligatorie. În consecință, CTP Arad a comandat pentru început 10.000 de măști. Acestea vor putea fi cumpărate la prețul de 1,5 lei bucata. Ne conformăm în acest fel și deciziei  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, însă mai mult decât atât ne dorim ca arădenii să folosească în siguranță mijloacele de transport în comun. Numai respectând normele de distanțare socială și pe cele de igienă vom reuși să reintrăm în normnalitate., a declarat viceprimarul municipiului Arad, Ionel Bulbuc. 

Obligativitatea purtării măștilor de protecție a început odată cu încheierea stării de urgență. După cum era de așteptat, în momentul în care măștile au devenit obligatorii, mulți s-au plâns de lipsa acestora din farmacii ori alte locuri în care mai puteau fi găsite. Chiar de aceea, pentru a nu exista o astfel de scuză venită din partea călătorilor care se deplasează cu transporturile în comun, măștile vor fi găsite la punctele de vânzare a biletelor. 

Așadar, pe durata stării de alertă, în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației, S.C. Compania de Transport Public Arad S.A, precum și ceilalți operatori de transport au obligația de a asigura călătorilor, contra cost, măști medicinale simple pentru protecția nasului și a gurii, care urmează a fi comercializate la punctele de vânzare a biletelor de tramvai/autobuz sau, după caz, în mijloacele de transport în comun.

Din păcate sunt mulți care încă nu au acceptat ideea de a purta mască și pentru aceștia există niște lucruri pe care fiecare șofer al unui autoturism care este transport în comun, le poate face. Astfel, în cazul refuzului călătorilor de a purta masca de protecție sau a refuzului de a respecta măsurile de păstrare a distanței fizice sanitare, conducătorul autovehiculului poate să nu permită accesul acelui călător/acelor călători în mijlocul de transport în comun. În cazul în care este necesar, conducătorul de autovehicul sau tramvai poate solicita sprijinul instituțiilor abilitate, prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Decizia a fost luată de Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, cu avizul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.