Şi comună Zădăreni a beneficiat de finanţarea europeană nerambursabilă prin pe Măsura 322, în valoare de 2,5 milioane euro.
Proiectul a fost depus în 2009, în 2010 a fost acceptat la finanţare, în 2011 s-a făcut licitaţia şi s-au semnat contractele cu constructorii, 2012 fiind anul în care s-au realizat lucrările urmând ca în martie 2013 să se facă recepţia finală.
Eforturile făcute de administraţia condusă de primăriţa Doina Petri pentru îndeplinirea şi finalizarea la timp a noianului de demersuri necesare – şi mai apoi a celor legate de realizarea lucrărilor fiind deosebite în toţi aceşti ani grei, în care cuvântul de ordine a fost… criza. Finanţarea nerambursabilă a fost însă de mare ajutor pentru localnici, putându-se finaliza cea mai insistentă dintre probleme: reabilitarea şi modernizarea drumurilor, de Zădăreni mai aparţinând şi satul Bodrogul Nou, comuna constituindu-se ca entitate administrativă abia în 2004.
Să mai spunem că tot prin „322“ s-a reabilitat Căminul Cultural din Bodrogu Nou şi s-a ridicat un Cămin de bătrâni cu 20 de locuri în Zădăreni – obiective aflate aproape de finalizare.

Recomandările redacției