Tribunalul Arad a fost mai blând în cazul agresiunii asupra unei chelnerițe, în ceea ce privește măsurile preventive dispuse față de agresori. Deși inițial cei doi soți care au bătut o chelneriță în incinta localului Orizont din Micălaca au fost arestați preventiv pentru 20 de zile, în urma contestației depuse de cei doi, magistrații au decis să dispună măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul femeii. În schimb, soțul acesteia va rămâne în arest preventiv, contestația lui fiind respinsă de magistrații Tribunalului Arad.

Inculpata V.M. are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; b) să nu comunice cu persoana vătămată T.R.I. sau membrii de familie ai acesteia şi nici cu martorii: F.O., B.O., A.B.S., H.L.M. c) să se prezinte la IPJ Arad –organ desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemată; d) să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căreia se află cauza. În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive sau a arestului la domiciliu”, se arată în soluția Tribunalului Arad. 

Amintim că judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Arad i-a arestat preventiv pe cei doi soți pentru tulburarea liniștii publice și lovire.  În data de 24 august a.c., polițiștii Secției 2 Micălaca, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Judecătoriei Arad, au reținut o femeie și un bărbat, după ce au agresat o tânără pe terasa unui local din municipiu. Cu o zi înainte, în urma unui apel la 112, polițiștii Secției 2 Micălaca au fost sesizați despre faptul că o tânără este agresată de o femeie și un bărbat pe terasa unui local. După ce ar fi aplicat mai multe lovituri victimei, în urma cărora aceasta s-a prăbușit la pământ,  cei doi soți ar fi părăsit localul, înainte de sosirea echipajului de ordine publică.

În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre doi arădeni – o femeie de 37 de ani și de soțul acesteia, de 40 de ani- care, în jurul orei 12.40, ar fi insultat și agresat tânăra de 25 de ani din Arad, angajată a localului, după care ar fi plecat într-o direcție necunoscută.

Recomandările redacției