Măsuri contra virusului, în România

0
474

Noul coronavirus din China are toate caracteristicile pentru a fi declarată starea de urgență la nivel global de către Organizația Mondială a Sănătății. În același timp, riscul ca boala să ajungă în România este REDUS. Acestea au fost primele declarații ale specialiștilor de la finalul ședinței Comitetului interministerial pentru măsuri privind noul coronavirus. Care sunt primele simptome ale infectării cu noul virus? Unde vor fi tratați posibilii pacienți infectați? Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a declarat luni, la finalul ședinței Comitetului interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus, că boala nou apărută în China, „chiar dacă nu a fost declarată urgență de sănătate publică de către OMS, întrunește toate caracteristicile pentru acest lucru, în China crește rapid”.„Cifrele globale, ca procent de cazuri grave si mortale, sunt de aproape 3.000 de cazuri și 80 de decese, iar mortalitatea este undeva între 2 si 4 la sută”, a mai adăugat Rafila.
În România, risc redus
În legătură cu răspândirea în România, Rafila a spus că „îmbolnavirile din celelalte ţări sunt la persoane care au venit în contact cu alte persoane bolnave sau au călătorit în China. În țara noastră, o bună parte din acele măsuri iniţiale ale comitetului interministerial, luate săptămâna trecută, sunt deja operaţionale. Noi urmărim toate persoanele care intră în România și care au călătorit în China în ultimele 14 zile.
Până în prezent, România nu a înregistrat niciun caz de infecție cu noul coronavirus din China, toate alertele – Cluj, Timișoara, Constanța și București – fiind infirmate. În cazul în care România va înregistra cazuri suspecte, acestea vor fi dirijate inițial către Institutul „Matei Balș”, unde vor fi izolate”, a spus Streinu-Cercel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.