Măsuri extreme de protecție la competiția US Open

0
338

Numai cinci sportive din Top 10 s-au înscris la turneul de la Cincinnati. Concursul ar trebui să se joace în New York începând cu 21 august. Sportiva Simona Halep, locul 2 WTA nu și-a anunțat prezența la turneu.
Cele cinci sportive care intenționează să participe la competiția de categorie Premier 5 sunt Karolina Pliskova, Sofia Kenin, Kiki Bertens, Belinda Bencic și Serena Williams.
Încă rămâne de văzut dacă competiția de la Cincinnati, se va desfășura în perioada 21-18 august. La fel și competiția US Open care ar urma să se desfășoare în perioada 31 august – 13 septembrie. Americanii au împins termenul pentru luarea unei decizii în ceea ce privește organizarea celor două competiții de la New York până pe 3 august.
Sportivele Top 10 care lipsesc de pe lista Turneului Premier 5 sunt Ashleigh Barty, Simona Halep, Elina Svitolina, Bianca Andreescu și Naomi Osaka. Totodată, trebuie menționat că sportivele care s-au înscris la turneu nu înseamnă că vor participa neapărat, oricare dintre jucătoare putându-se retrage în funcție de cum evoluează situația.
La masculin, turneul de la Cincinnati, din perioada 22-28 august, este de categorie Masters 1000, iar din sportivii de Top lipsesc doar Roger Federer, care este în pauză după o accidentare și a anunțat că nu va mai juca în 2020, și Gael Monfils. Având în vedere costurile măsurilor sanitare care au fost nevoiți ca organizatorii au fost nevoiți să scadă din bugetul total. Astfel, de la 6 milioane de dolari în 2019, bursa totală a ajuns la 4.2.
Cei care vor avea cel mai mult de suferit sunt jucătorii, suma totală pentru premii va fi de 1,8 milioane de dolari. Dacă anul trecut câștigătorul a primit 1.114.225 de dolari, acum el va câștiga numai 285.000. Cu toate acestea, americanii s-au gândit ca sumele oferite jucătorilor din calificări și cei care pierd în primele tururi să fie totuși mai mari.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.