Reprezentanții administrației județene au anunțat ultimele măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului, măsuri de care arădenii trebuie să țină cont.

Accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență, în unități spitalicești publice sau private este interzis până pe 31 martie.

Unul dintre centrele de carantină se află la Nădab și va fi extins pentru a putea fi preluate mai multe cazuri cu suspiciuni. Persoanele care refuză carantina vor fi tratate în mod autoritar. „Extindem cu 50 de paturi capacitatea Centrului de Carantină de la Nădab. Jandarmii vor interveni autoritar în punctele de trecere a frontierei în cazul celor care nu se supun măsurilor de carantină“, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De menționat totuși că, potrivit informațiilor noastre, incidentul iscat de curând pe tema refuzului unor români de a sta în carantină la Arad a fost legat nu doar de restricția în sine, ci și de plângeri legate de condiții.

Așadar, arădenii trebuie să știe instituțiile publice vor lucra pe orare diferențiate.

De reamintit că, cele mai multe instituții arădene și-au restricționat accesul cu publicul, au suspendat audiențele și s-au impus măsuri de suspendare a activității în mai multe centre sociale.

Recomandările redacției