Măsuri noi pentru sprijinirea reintegrării profesionale a femeilor

0
205

Ministrul Muncii a anunțat, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că are în vedere majorarea stimulentului de reinserţie de la 650 la 1.500 de lei şi finalizarea normelor metodologice şi a standardelor pentru meseria de bonă, pentru a creşte gradul de ocupare în rândul femeilor.

Toate cifrele ne arată că avem mai puține femei ocupate decât bărbați, că rata șomajului este mai mare în rândul femeilor decât al bărbaților, că nivelul de salarizare diferă chiar și atunci când femeile și bărbații ocupă aceleași poziții.

Unul dintre obiectivele pe care România și le-a asumat este să crească gradul de ocupare, iar atunci când merg în teritoriu mă preocupă să înțeleg direct de la femei cum pot fi ajutate să aibă acces mai mare pe piața muncii. Răspunsul este cam același: nu au soluții la îndemână pentru îngrijirea și educarea copiilor, cât timp ele sunt la serviciu, a scris Turcan pe Facebook.

Măsurile pe care Raluca Turcan vrea să le creeze:

– Majorarea stimulentului de reinserție de la 650 la 1.500 de lei

 – Finalizarea normelor metodologice și a standardelor pentru meseria de bone, astfel încât legea inițiată din 2014 să devină aplicabilă

– 370 de milioane de lei pentru construcția de creșe și pentru pregătirea personalului de specialitate

– Demararea procesului de legalizare a activităților casnice

Acestea sunt măsurile pe care le-am dezvoltat până acum în vederea sprijinirii reintegrării profesionale a femeilor și a creșterii ocupării în rândul lor. Sper ca în urma dialogului constant pe care îl voi avea de acum cu organizațiile neguvernamentale active în acest domeniu să îmbunătățim locul pe care România îl ocupă în clasamentele europene, adaugă aceasta, conform wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.