Măsuri urgente instituite în Arad; mai mulți bani pentru echipamentul medicilor și alte dispoziții ce vizează direct arădeanul

0
468

În cadrul întâlnirii de astăzi, de la Consiliul Județean Arad, autoritățile arădene și Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au adoptat o serie de măsuri pentru primirea arădenilor suspecți de infestare cu boala Covid-19, respectiv tratarea pacienților bolnavi.

S-a dispus alocarea de către Consiliul Județean și Primăria Municipiului a sumei de 10 milioane lei (2 milioane euro) pentru achiziționarea de urgență a cantităților necesare stabilite de Spital pentru asigurarea protecției permanente a întregului personalul medical, respectiv asigurarea unor stocuri tampon pe o perioadă de minim 3 luni.

S-a stabilit operaționalizarea la capacitate maximă a spitalului TBC în vederea asigurării condițiilor optime de tratament și operaționalizarea secției de Balneo-Fizioterapie din locația situată în Arad, Piața Mihai Viteazu, pentru eventualitatea necesității preluării pacienților cu COVID-19;

Pentru tratarea urgențelor stomatologice la nivel de județ, în regim non-stop se va menține activitatea medicală deschisă 24/24 H a centrului EIFFEL DENT SRL cu sediul în municipiul Arad, pe strada Crișan nr.1. Centrul va primi suport privind asigurarea echipamentelor de protecție și a materialelor sanitare necesare desfășurării actului medical în condiții de siguranță.

Se asigură cazarea, în Hotel Marem, de pe Calea Victoriei, din municipiul Arad, în regim hotelier, a cadrelor medicale care solicită acest lucru. În cazul în care vor fi solicitări care exced capacitatea hotelului, se pun la dispoziție și alte spații de cazare.

Stabilirea unui program de lucru pe secții, în echipe este un alt pas important, pe un program orar de 12/24 , cu specificația ca personalul să nu intre in contact în schimbul de tură și să se facă dezinfecția după fiecare tură a secției.

Se cere reinstruirea urgentă a personalului medico-sanitar de către medicul șef și asistentul șef privind măsurile  de utilizare a echipamentului de protecție.

Va crește capacitătea de diagnosticare clinică în serviciul de triaj SCJU Arad, prin mobilizarea medicilor de familie, inclusiv a medicilor care desfășoară activitate medicală pe  Centrele de Permanență – aceștia vor intra în subordinea UPU sub directa coordonare administrativă a  dr. Puticiu Monica pentru organizarea liniei de triaj.

„Facem precizarea că în situația în care pacienții arădeni nu vor mai avea acces la serviciul medical de la Timișoara, aceștia vor fi primiți și tratați la Spitalul TBC”, spun reprezentanții Prefecturii Arad. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.