matern okGuvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă la sfârşitul lunii trecute (OUG) prin care a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2014 cu 55 de milioane de lei, suma fiind necesară pentru gestionarea unor situaţii limită din domeniul sănătăţii, în principal lucrări de reabilitare la maternităţi.
Ordonanţa de urgenţă aprobată de Execu­tiv are în vedere, de asemenea, eliminarea unor disfuncţionalităţi în procedurile de achi­ziţii şi vine să clarifice sensurile unor expresii din cuprinsul Ordonanţei de Guvern nr. 9/2014.
Premierul Victor Ponta i-a solicitat minis­trului Sănătăţii să prezinte în această săptămână o situaţie privind toate maternităţile din ţară aflate în diverse stadii de construcţie sau modernizare în vederea finanţării lucrărilor la aceste investiţii şi a precizat că în cadrul şedinţei de executiv va fi adoptată o OUG privind sprijinul lucrărilor de infrastructură în Sănătate.
Există, de asemenea, o ordonanţă de urgenţă prin care se pot sprijini din Fondul de rezervă lucrările de infrastructură în Sănătate. Intenţia Guvernului este de a finanţa toate maternităţile din ţară, inclusiv pe cea din Arad, deoarece legea permite acum acest lucru.
Actuala clădire în care îşi desfăşoară activitatea Secţia Matern din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad este retrocedată, Consiliul Judeţean, în a cărui administrare se află spitalul, începând deja demer­- surile pentru mutarea unităţii în fosta clădire care a adăpostit Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, de pe strada Vincenţiu Babeş.

Recomandările redacției