Maternul și secția de Infecțioase Copii sunt modernizate cu sprijinul donatorilor/campania Cetății Voluntarilor continuă

0
853

Pentru că a sprijinit realizarea de investiții în Spitalul Județean, CJA a acordat o distincție unui nou investitor donator din Arad.

Încă o firmă arădeană a făcut donații consistente Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Este vorba donații pentru proiectul pentru renovarea compartimentului Infecțioase Copii și modernizarea Secției de Neonatologie, în cadrul campaniei Asociației „Cetatea Voluntarilor”. Și meritele altor investitori au fost recunoscute de Consiliul Județean, cu alte ocazii.

Iustin Cionca și Ana Maria Nyeki Popa, președintele Asociației „Cetatea Voluntarilor” au organizat evenimentul luni, 29 iulie, în cadrul căruia, reprezentanții companiei donatoare, au primit distincția de merit și medalia ,,Crucea Centenar”. La întâlnire au mai participat și reprezentanții Spitalului Județean, Mircea Onel, director medical, și Angelica Filimon, șefa secției Neonatologie.

„(…) Parteneriatul cu societatea civilă, prin intermediul doamnei Anamaria Nyeki Popa, căreia îi mulțumesc și pe această cale, produce în continuare rezultate impresionante. La rândul său, administrația locală a realizat investiții fără precedent în sistemul de sănătate publică arădean. În anul 2018, Consiliul Județean a cumpărat săptămânal câte un aparat medical nou și performant. Până acum am investit peste 30 de milioane de euro în modernizarea Spitalului Județean și avem în lucru proiecte de peste 50 milioane de euro, iar diferența între ceea ce a fost acest spital și ceea ce este acum este foarte vizibilă”, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Donația recentă făcută de companie s-a ridicat la 190.000 de lei.

Secția de Neonatologie a Spitalului Matern funcționează din 1919 și, deși pare de neimaginat, de 100 de ani, aceasta nu a fost cuprinsă în lucrări de fond, ample, pentru reabilitare. Pe proiectul umanitar, lucrările au început deja de la jumătatea lunii iulie.

Toți arădenii pot contribui cu câte puțin pentru modernizarea unităților spitalicești arădene. Asociația „Cetatea Voluntarilor“ a mobilizat de-a lungul timpului comunitatea locală și nu numai, pentru campanii ample de donații, dedicate reabilității unităților medicale. „Donația prin SMS este cea mai la îndemână metodă de a contribui la o cauză de care îți pasă. Trimite «Drag» prin sms la 8864 și donează 4 euro pe lună“, a fost mesajul lansat de Anamaria Popa.

Toate invetițiile din unități beneficiază de finanțare de la Consiliul Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.