Chiar dacă nu are multe spectacole, din cauza retricţiilor pandemiei, Matilda Pascal Cojocăriţa nu stă degeaba. Ba, din contră, robotește toată ziua! Artista și soţul ei, violonistul Ștefan Cigu, au deschis o afacere în Bistriţa, în urmă cu două decenii. Este vorba despre o simigerie, unde vând covrigi personali­zaţi, botezaţi „covrigi muzicali” sau „covrigii Matilda”. Luna viitoare, afacerea împli­nește 21 de ani.
Doamna cântului popular românesc, prima deținătoare a titlului Miss România, în 1979, a împlinit vârsta de 62 de ani pe 4 octombrie. Nu ai zice asta, dacă nu ai vedea buletinul! Muzica, dar și munca, o țin pe Matilda Pascal Cojocărița pe „metereze”, cum s-ar spune. Puțini știu că artista știe să facă și business, nu doar muzică bună! Și, dacă acesta a rezistat și în pandemie, este clar că se pricepe. Cum a reușit Matilda să vândă pe bandă rulantă covrigii muzicali, ne-a spus chiar ea.
„Merge foarte bine covrigăria noastră. Am fost și noi închiși, am avut personalul în șomaj tehnic. Avem 9 anga­- jați și distribuim covrigi în 30 de uni­tăți din Bistrița. Mie îmi place foarte mult, mă stimulează această afacere, e în curte la mine, o supraveghez din casă. În plus, am o echipă foarte bună, foarte solidă, care nu necesită mega atenție”, a declarat Matilda Pascal Cojocărița pentru Click! Covrigii Matildei sunt speciali, iar rețeta, tradițională.
Covrigii sunt fierți în apă
„Am un cuptor de vatră și fac co­vrigii după rețetă tradițională, fierți în apă, copți pe vatră, cu frământare zilnică, o rețetă adusă de la covrigarii moldoveni din Iași. Am personalizat-o un pic, pentru că unii vor mai sărat, alții cu mai mult mac, și am făcut o rețetă cu care să îi mulțumesc pe toți. Covrigii Matilda sau Covrigii muzicali, fac 21 de ani, în noiembrie. Facem cât să se consume, ca să nu rămână, ar fi păcat să risipim”, ne-a spus doamna cântecului popular românesc.

Recomandările redacției