Max Verstappen s-a impus în a doua cursă de la Silverstone, luând fața mașinilor Mercedes

0
111

Olandezul Max Verstappen a câștigat pe circuitul de la Silverstone în a doua cursă consecutivă disputată acolo, gestionând mai bine decât mașinile Mercedes starea pneurilor.
O cursă interesantă s-a desfășurat pe asfaltul britanic, în cursa care celebra împlinirea a 70 de ani de la prima întrecere de F1 disputată pe circuitul de la Silverstone, în 1950. După ce Mercedes dominaseră din nou calificările, cu Valtteri Bottas în pole position urmat de Lewis Hamilton, se aștepta un nou duet câștigător al acestora. O idee ce a găsit însă o puternică și inspirată opoziție din partea lui Max Verstappen.
„A fost o mare provocare, felicitări lui Max și Red Bull, nu au avut problemele pe care le-am avut noi cu pneurile. A trebuit să mă descurc cu ele, în stintul de mijloc mi-a fost teamă că vor exploda”, a spus Lewis Hamilton.
Olandezul a luat startul pe cauciucuri hard, apoi, pe parcursul cursei, mașina sa a fost, pentru prima dată în acest sezon, mai rapidă decât cele ale rivalilor de la Mercedes. Ziua caldă a acționat și ea împotriva lui Hamilton și Bottas pe un circuit care propune mereu provocări înalte piloților. „Nu mă așteptam”, a exclamat la final, fericit, Max.
Dar asta nu înseamnă că nu a savurat pe deplin succesul, dimpotrivă.
Verstappen l-a depășit la start pe surprinzătorul Hulkenberg, înlocuitorul lui Perez la Racing Point, mexicanul testând din nou pozitiv la coronavirus. Apoi a pornit în urmărirea celor doi Mercedes, care începuseră să se zbată un pic pe pneurile lor medium. Zbatere care s-a menținut și după ce Bottas și Hamilton au intrat la boxe în turul 13, respectiv 14 pentru a schimba pe hard.
Olandezul a trecut în față și și-a extins avansul în ciuda faptului că avea cauciucuri mai vechi. Mașinile Mercedes experimentau probleme de blistering, iar Max a continuat să se încadreze într-o strategie câștigătoare. A fost la pit stop în turul 26 pentru pneuri medium, rezistând apoi în fața urmăritorilor. Peste alte 6 tururi, a intrat din nou pentru hard, urmat de Bottas. Hamilton, în schimb, a rămas pe pistă alte 9 tururi, în ciuda cauciucurilor deteriorate vizibil de bășici. La borna 41, a ieșit cu pneuri curate și avantaj față de cei din față. L-a depășit repede pe Leclerc, care a avut o cursă foarte bună, cu o singură oprire, apoi s-a apropiat de Bottas și a trecut și de el în virajul Brooklands, când mai erau două tururi.
„E un rezultat grozav, sunt extrem de fericit să câștig aici. Nu avusesem ocazia să îi presăm până acum în acest sezon, nu m-am așteptat la victorie”, a spus Max Verstappen.
În față însă, Verstappen se bucura aproape ca un copil pentru această victorie care îl mută pe locul al doilea la general, cu 4 puncte peste Bottas. Hamilton a bifat și cel mai rapid tur, conducând cu 30 de puncte în fața olandezului. Următoarea cursă va fi pe 16 august, Marele Premiu al Spaniei, la Barcelona, pe circuitul de la Montmelo.
„A fost frustrant, să pornesc primul și să închei al treilea. Strategia Red Bull a fost clar mai bună, trebuie să ținem cont de asta”, a spus Valtteri Bottas
sursa: gsp.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.