tritonicAstăzi de la orele 18 la Librăria Cărtureşti din Arad se va lansa volumul „MayDay” de Constantin Costache, apărut de curând la editura Tritonic din Bucureşti. Vor vorbi Cătălin Lazurca şi Radu Dimeca. „MayDay” cuprinde poezii şi proze scurte, unele scrise mai demult, altele recente, care ilustrează experienţe pe mare, amintiri şi trăiri ale fostului comandant de cursă lungă.
„Şi marea şi omul au tainele lor. Nici marea, nici omul nu doresc ca acestea să rămână ascunse pe vecie”. Acesta este motto-ul pe care Constantin Costache, comandant de cursă lungă, l-a ales pentru MayDay, cartea pe care tot el o caracterizează în cuvinte puține ca fiind „cartea unui marinar, cu și despre marinari.”
Autorul ne mărturisește că secretul tăriei marinarului constă în a ști să-și folosească timpul pe mare. A sta inert, cu gândurile zburdând aiurea, în­seamnă să te abandonezi, puțin căte puțin, în brațele disperării. Constantin Costache spune că a înțeles acest lu­cru văzând pe mare oameni topiți de griji sau de dor, oameni care-și făceau probleme chiar şi atunci când acestea nu existau.
Constantin Costache trăieşte la Constanţa. A fost comandant de cursă lungă şi preocupat de scris încă din tinereţe, publicând în reviste de profil. „MayDay” este prima apariţie în volum. Până acum cartea a fost lansată la Constanţa şi Timi­şoara. Se găseşte în librării şi poate fi cumpărată la preţul de 35 de lei.

Recomandările redacției