Poliţia britanică a anunţat joi după-amiază, în încercarea de a linişti populaţia, că trimite suplimentar 1.200 de poliţişti pe străzile Londrei, după uciderea cu arme albe a unui soldat în sud-estul capitalei, informează AFP.

‘Suplimentar, 1.200 de poliţişti vor fi din acest moment trimişi în întreaga capitală’, ‘în zone cheie printre care aşezăminte religioase, transportul în comun şi zonele aglomerate’, a anunţat Scotland Yardul, adăugând că doreşte ‘să liniştească cetăţenii’.

Serviciile premierului britanic au anunţat că, începând de miercuri seară, securitatea a fost întărită în faţa tuturor cazărmilor militare din capitală. Unităţi ale poliţiei au fost trimise în cartierul Woolwich, în sud-estul Londrei, unde a avut loc incidentul.

Miercuri după-amiază, doi tineri de culoare, în vârstă de 22 şi, respectiv, 28 de ani, au ucis cu arme albe un soldat britanic de 25 de ani care a servit în Afganistan, acuzând imediat după comiterea crimei că ‘soldaţii britanici ucid musulmani în fiecare zi’.

 

Recomandările redacției