Peste doar câteva ore, UTA și FC Botoșani se întâlnesc într-unul dintre cele mai interesante dueluri pe care le programează etapa a 19-a din Liga 1. Cele două echipe sunt în luptă pentru un loc de play-off, ceea ce înseamnă că vom asista la unul dintre așa-zisele meciuri „de 6 puncte“. Adversarele de pe Arena Francisc Neuman sunt despărțite de 4 puncte, cu oaspeții în avantaj, ceea ce face ca victoria să fie extrem de importantă în special pentru UTA care, cu trei puncte câștigate, s-ar apropia la un punct de echipa moldoveană și, de asemenea, ar depășit FC Argeș în clasament. FC Botoșani, a fost aruncată aseară în afara locurilor de play-off de Rapid (2-0 cu FC Argeș), ceea ce înseamnă că, pentru a fi siguri că revin între primele 6, elevii lui Marius Croitoru ar trebui să învingă la Arad, un egal silindu-i să depindă de o înfrângere a Farului sau a Craiovei.

Dincolo de aspectul punctelor puse în joc, faptul că FC Botoșani va veni la victorie la Arad este întărit nu doar de declarațiile venite dinspre tabăra oaspeților ci mai ales de faptul că într-un clasament al jocurilor în deplasare, FC Botoșani se află pe locul 2, având 5 victorii din 9 partide! UTA pe de altă parte este, alături de Rapid, cea mai vulnerabilă echipă pe teren propriu, dintre cele care luptă pentru locurile de play-off, având trei înfrângeri în 9 partide.

Nici forma nu o ajută foarte mult pe echipa noastră, care are 5 meciuri consecutive fără victorie, dintre care trei înfrângeri iar două dintre acestea chiar pe propriul teren. Însă nici botoșănenii nu sunt într-o formă grozavă. Au o singură victorie în ultimele 10 partide, una înregistrată însă chiar în deplasare, 1-0 la Pitești. Etapa trecută, „răzeșii“ au remizat pe teren propriu, 2-2 cu CS Universitatea Craiova.

Istoricul întâlnirilor dintre cele două echipe este unul extrem de sărac, cuprinzând doar trei întâlniri. În sezonul trecut, UTA a învins la Botoșani cu 3-2 și a remizat acasă, 0-0. În turul acestui campionat, echipa noastră a fost învinsă în deplasare cu 2-1.

Cele două echipe nu au raportat jucători indisponibili din punct de vedere medical sau al suspendărilor pentru această etapă, cu amendamentul că la UTA fundașul dreapta muntenegrean, Marko Vukcevic a revenit abia joi la antrenamentele echipei, ceea ce face discutabilă prezența sa în primul 11 al partidei de astăzi, mai ales în condițiile în care săptămâna viitoare programează și o etapă intermediară.

Partida de astăzi va fi condusă la centru de Marcel Bîrsan (București), ajutat la cele două tușe de Daniel Mitruți (Craiova) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) și în calitate de al patrulea oficial de Bogdan Dumitrache (București). Observator de arbitri este Nicolae Grigorescu (Timișoara) iar observator de joc Ion Marin (București).

Fluierul de start se va auzi la ora 15, partida fiind transmisă în direct de Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției