Premiile Galei Sportului Arădean 2015 au fost înmânate de viceprimarul Aradului, Levente Bognar, consilierul local, Sergiu Bîlcea şi directorul DJST Arad, Alexandru Meszar.
Pe finalul evenimentului şi-a făcut apariţia şi primarul Aradului Gheorghe Falcă. Acesta a ţinut un scurt discurs, felicitând performerii sportului arădean, încheind cu o veste bună. „În 2016, Aradul încearcă să găzduiască un meci de Cupa Davis al României, noi avându-l reprezentant în echipa României pe Marius Copil”, a spus Gheorghe Falcă.
Zilele trecute a venit și confirmarea. Aradul a fost ales de Fede­rația Română de Tenis ca locație a „ciocnirii” dintre România și Slovenia, din primul tur al Grupei I Euro-Africane, programat în perioada 4-6 martie 2016.
Numărul unu al „tricolorilor”, antrenați de Andrei Pavel, este arădeanul Marius Copil. Situat pe locul 165 al clasamentului ATP, sportivul de 25 de ani a ajuns deja un veteran în Davis Cup, cu 16 jocuri, din care 10 încheiate cu victorii. Din lot vor mai face parte: Adrian Ungur (171 ATP), câștigătorul Turneului Campionilor, Horia Tecău (1 ATP – la dublu) și finalistul aceleiași competiții de la Londra, Florin Mergea (7 ATP – la dublu). Cele două echipe se vor înfrunta, probabil, la Sala Sporturilor Victoria.

Recomandările redacției