Meciuri din trei în trei zile pentru rugbiștii arădeni la reluarea campionatului

0
435

Sportul cu balonul oval a fost „înghețat” și el în plină epidemie de coronavirus. Până la această dată, cel puțin rugbiștii arădeni ar fi trebuit să dispute cele două etape în întrecerea de rugby în 7, iar în weekend ar fi trebuit să se deplaseze la Belgrad, pentru un joc de verificare cu naționala țării vecine. Evident, totul a fost sistat, ca și primele două etape ale Diviziei Naționale, ce ar fi trebuit să se joace 4 și 11 aprilie. Întruniți în ședință extraordinară, membrii Biroului Federal au luat câteva decizii privind modul în care se va relua sau va continua activitatea competițională.
„În SuperLiga CEC Bank s-au disputat până acum doar turul sezonului regulat şi două etape din retur. Astfel, pentru că sezonul competiţional 2019-2020 să se poată finaliza în condiţii optime şi regulamentare, care să dea tuturor echipelor şanse egale, după încetarea stării de urgenţă se vor disputa toate partidele programate iniţial, acestea urmând a avea loc într-un format comprimat cu jocuri în zilele de miercuri şi duminică;
b) La Divizia Naţională de Seniori se vor respecta întocmai principiile şi sistemul de desfăşurare al SuperLigii CEC Bank
c) În luna aprilie era programat să înceapă şi Campionatul Naţional de R7 feminin, senioare şi junioare. Competiţia va începe după încetarea stării de urgență”
Așadar, deocamdată nu este avansată nicio dată pentru reluarea meciurilor oficiale, ci doar s-a luat în calcul un sistem competițional, în care echipele de seniori vor juca din trei în trei zile pentru: „a finaliza în condiţii optime si regulamentare sezonul competițional 2019-2020”. La efortul pe care-l depun rugbiștii timp de 80 de minute, meciurile din trei în trei zile nu sunt recomandate, cu atât mai mult cu cât acestea vor veni după o perioadă de pauză totală, când sportivii nici măcar nu se pot antrena specific.
CS Universitatea Arad ocupă locul 6 la mijlocul sezonului în Divizia Națională de Seniori. Adversarii din retur ai „studenților” sunt în ordine: CS Năvodari (acasă), RC Gura Humorului (în deplasare), Știința Petroșani (acasă), CSM Bucovina Suceava (în deplasare), RC Bârlad (acasă), RC Grivița București (acasă) și CSM Galați (în deplasare).
„Nu aș vrea să comentez previziunile nerealiste ale celor de la Federație, pur și simplu eu nu cred că vom mai juca un meci în acest sezon, poate chiar nici în acest an. Cel mai repede, zic eu, ne-am putea întoarce pe teren prin septembrie, octombrie, deocamdată e de datoria noastră să ne gândim la sănătătatea noastră și a celor dragi stând în case”, spune Marian Grindei, antrenorul „studen­ților” arădeni.
În ceea ce privește competițiile de copii și juniori, partidele se vor relua și în funcție de programa școlară ce va fi adoptată, astfel ca toate cluburile și sportivii implicați să poata lua parte în condiții optime atât la procesul educațional, cât și la cel sportiv. CS U are înscrisă o echipă de juniori în întrecerea națională de U16.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.