Meciurile din NBA se vor relua din 30 iulie, însă doctorii sunt îngrijoraţi de efectele pe care le are Covid-19 asupra jucătorilor

0
304

Medicii și oficialii NBA (National Basketball Association), se tem de efectele de durată pe care le are coronavirus asupra organismului jucătorilor.
Munca intensă depusă de către jucători în timpul meciurilor din prima ligă și posibilitatea ca jucătorii să contracteze coronavirus, cresc exponențial riscurile pe care boala le poate provoca asupra organismului jucătorilor, dar și asupra traseului profesional.
„Încă există efecte necunoscute care pot afecta ireversibil capacitatea pulmonară, şi implicit, progresul unui jucător în carieră. Recent s-a des­coperit că boala atacă şi funcţiile inimii. Ce se va întâmăpla, de exemplu, cu un jucător tânăr, aflat la începutul carierei, care contractă virusul? Jocul său va fi încetinit şi va fi tot timpul suspect de probleme de sănătate”, a declarat sub anonimat managerul unei echipe din NBA.
Meciurile se vor relua din data de 30 iulie, însă jucătorii pot fi foarte afectați. Liga Nord-americană de Baschet a expus toate riscurile asociate Covid-19 într-un memoriu trimis tuturor echipelor din campionat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.