brasoveanuLiga Profesionistă de Fotbal 2 nu a fost încă recunoscută oficial de Fe­derația Română de Fotbal, motiv pentru care membrii ei vor protesta sâmbătă, cu ocazia debutului noii stagiuni. Principala nemulțumire a
organismului condus de Aurel Brașoveanu este că LPF2 nu poate prelua organizarea efectivă a Ligii 2, ca entitate subordonată FRF şi recunoscută de aceasta şi care beneficiază de autonomie administrativă, financiară şi sportivă în conformitate cu statutul şi regulamentul federal, coroborată cu prevederile legii 69/2000, capitolul 6 – ligile profesioniste şi articolul 18 din statutul FIFA.
Pe scurt, în momentul de faţă, LPF 2 nu are niciun rol în ceea ce priveşte actualul sezon al campionatului şi nu poate lua nicio decizie executivă în acest sens, în ciuda hotărârii Adunării Generale a FRF din 14 mai 2012 şi a avizului acordat în acest sens de Comitetul Executiv din 20 iunie 2012, conform declaraţiilor date de biroul executiv al organismului.
Prin urmare, cei 18 reprezentanți ai grupărilor de ligă secundă participanți la ședința din weekend, de la Tărlungeni, au decis de comun acord să atragă atenţia FRF asupra acestei probleme prin amânarea începerii partidelor cu 10 minute.  Comisia Centrală de Arbitri va fi notificată în scris asupra acestei forme de protest, pentru ca forul federal să îi anunţe pe cavalerii fluierului care vor fi delegaţi la meciurile din prima etapă. Așadar, meciul dintre Șoimii Pîncota și CSM Râmnicu Vâlcea va debuta sâmbătă, la ora 11,10 în loc de ora 11. Dar asta numai dacă gruparea din Zăvoi, care se confruntă cu unele dificultăți de ordin organizatori, face deplasarea în Podgorie.

Recomandările redacției