Lotul de Seniori din cadrul Federației Române de Canotaj a revenit luni în țară, după ce a participat la Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) cu 12 echipaje. Sportivii au câștigat 6 medalii, dintre care patru de aur, și au avut parte de o primire triumfală pe aeroportul Henri Coandă Otopeni.
Tinerii au coborât pe scările avionului Tarom și au pășit pe covorul roșu, primind buchete de flori din partea lui Ionuț Stroe (Ministrul Tineretului și Sportului) și a lui Mihai Covaliu (Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român).
Sportivii au obținut în finalele de duminică de la Poznan (Polonia) 4 medalii de aur, 1 medalie de argint, 1 medalie de bronz și de două ori locul 5. Astfel, România se clasează pe locul 2 pe națiuni după numărul de medalii câștigate în probele olimpice, în urma Olandei.
„Sportivii au avut parte astăzi, pe Otopeni, de primirea pe care o merită. Avem 6 medalii câștigate la Poznan, din 8 probe în care am avut echipaje. Dintre acestea 4 sunt de aur, 1 de argint și una de bronz. La Europenele de Juniori sportivii au câștigat 7 medalii, dintre care 5 de aur și 2 de argint, iar la Europenele Under 23, avem 10 medalii- 5 de aur, 3 argint și 2 de bronz. Felicit totodată antrenorii și întreg staff-ul, cluburile sportive care ne-au dat toți acești sportivi extraordinari, dar le și mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în continuare. Mulțumiri speciale pentru susținere și către Ministerului Tineretului și Sportului și COSR. De asemenea, doresc să mulțumesc și partenerilor Federației Române de Canotaj- Herbalife, Negro 2000, Construcții Erbașu, IBB-HIB și Unicredit”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.
„Ne bucurăm că trăim astfel de momente în sportul românesc, mai ales în acest an atât de greu și plin de provocări. Felicit Federația Română de Canotaj pentru toate medaliile obținute în acest sezon şi vreau să îi felicit pe toți membrii lotului care ne-au reprezentat la Poznan: au arătat că disciplina, rigoarea si munca duc la adevărata performanță”, a declarat Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului.
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, are mare încredere în canotorii români. El consideră că românii au șanse foarte mari la Jocurile Olimpice când vine vorba de canotaj.
„Referitor la Jocurile Olimpice, nu mai e mult, imediat trecem în 2021, toţi sportivii sunt în pregătire. Ţinând cont de ultimele rezultate, nu doar de la aceste campionate europene, putem spune că da, cele mai mari speranţe la Jocurile Olimpice le avem de la canotaj. Avem evidenţa la ceea ce se întâmplă la toate loturile olimpice şi ne punem mari speranţe în Federaţia Română de Canotaj. Sunt absolut convins că rezultatele aşa cum au fost până acum vor fi şi anul viitor la Tokyo“, a declarat Mihai Covaliu, Președintele COSR.
Acesta a felicitat canotorii români pentru rezultatele obținute în cadrul Campionatelor Europene de la Poznan, încheiate cu cu şase medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi una de bronz.
„Ce performanță extraordinară a canotajului românesc! O felicit pe doamna Elisabeta Lipă și pe tot staff-ul și țin să le mulțumesc sportivilor pentru dedicarea, seriozitatea și implicarea de care au dat dovadă. Munca serioasă și grea a dat rezultate, iar, după rezultatele de la Poznan, echipa României de canotaj se situează pe locul 2 pe națiuni în probele olimpice. Avem mari așteptări de la ei pentru Jocurile Olimpice de anul viitor și sunt convins ca ne vor face tare mândri și în Japonia”, a adăugat acesta.
 

Recomandările redacției