În aceste zile a avut loc la Budapesta, a 17-a ediție a Marelui Premiu al Ungariei la tir. Au participat 230 de sportivi din 18 țări, printre ei aflându-se și pistolarii Clubului Sportiv Municipal Arad, Daria Haristriade (dublă legitimare CSM/Dinamo) și Luca Joldea. Cei doi au terminat pe primul loc proba de dublu mixt a juniorilor, învingând în finală, cu 17-14, cuplul gazdă Miriam Jákó și Bálint Nagy.

Cei doi sportivi au avut rezultate remarcabile și în celelalte probe în care au concurat. „Luca s-a clasat pe locul 7 la juniori, cu 572 de puncte, dar la seniori a tras mult mai bine, 577, clasându-se pe patru, foarte aproape de medalie. Dacă ar fi tras aşa şi la juniori, câştiga proba. Să mai menţionez că el tocmai şi-a bătut recordul naţional în proba clasică, în etapa naţională de la Oradea. Recordul îi aparţinea încă de anul trecut, era de 582 de puncte, iar acum a tras 583! Este al doilea record naţional pe acest an pentru el, la nivel de juniori. Daria a făcut şi ea record naţional în Ungaria, 575 de puncte, unde a cucerit bronzul la junioare, la senioare clasându-se pe locul 4 “ a relatat antrenorul secției de tir al CSM Arad, Gheorghe Pop.

Reamintim că cei doi sportivi au reușit în octombrie să câștige medalia de bronz la Campionatul Mondial de juniori din Peru, în aceeași probă de dublu mixt.

(foto: csmarad.ro)

Recomandările redacției