medalie-1Fetele de la CSM Arad şi-au încununat sezonul în Superliga Naţională de senioare cu o superbă medalie de bronz. Elevele lui Cristian Dodean s-au impus în ambele manşe ale finalei mici, 5-3 la Dumbrăviţa şi 5-1 luni seară, la Arad. Bernadett Balint, Bianca Crişan, Andrea Fistyulof şi Alexandra Schreiber sunt cele patru jucătoare care au readus Aradul din nou pe podiumul naţional, după o pauză de 18 ani! Manşa tur, de pe terenul timişenelor, a fost spectaculoasă prin răsturnarea de scor, CSM câştigând cu 5-3 după ce la un moment dat era 3-1 în favoarea gazdelor. A fost ziua numărului unu din tabăra arădeană, Bernadett Balint, care deşi revenea după o varicelă ce a ţinut-o departe de teren două săptămâni, a punctat de trei ori.
Podium după o pauză de 18 ani!
Cu ex-arădeanca Balog în lot, trupa din Dumbrăviţa nu a cedat lupta şi a venit la Arad cu speranţe, dar şi cu o mică galerie. De mult timp complexul Emil Prokopecz, de pe strada Eminescu, nu a fost atât de animat şi neîncăpător, zeci de spectatori ţinând să le încurajeze pe fetele lui Dodean, în tentativa de a scrie o nouă filă de istorie pentru tenisul de masă feminin arădean. Manşa retur a fost deschisă de Bianca Crişan şi ex-arădeanca Andreea Balog, meci disputat şi spectaculos, tranşat de jucătoarea CSM-ului cu 3-1 (7, 8, -6, 9) la seturi. Supriza plăcută a serii avea să fie micuţa dar inepuizabila Andreea Fistyulof, care a ţinut-o la respect pe noua achiziţie a timişenelor, Mihaela Dospina, scor 3-0 (11, 8, 7). Şi când nimeni nu mai anticipa revenirea elevelor Nicoletei Husar, experimentata Carla Manea a făcut un meci mare în faţa lui Detti Balint, câştigând dramatic cu 3-2 (9, -3, 10, -5, 9).
Dublă victorie în faţa
timişenelor de la Dumbrăviţa
Punctul care avea să îi asigure Aradului bronzul a fost adus de Bianca Crişan, care s-a impus cu 3-1 la seturi (7, -7, 9, 11) în faţa fostei jucătoare a celor de la Hidroconstrucţia Slatina, Mihaela Dospina. Era 3-1 la general şi deja Cristian Dodean era sigur de medalie, ridicand mâinile deasupra capului. Ultimele două meciuri s-au jucat mai mult pentru statistică, Balint revenind spectaculos în faţa fostei colege, Andreea Balog, 3-2 (-14, -10, 6, 6, 5), în timp ce Fistyulof a pus-o la respect şi pe Manea, 3-0 (9, 5, 11). Finalul a declanşat fiesta în tabăra arădeană, antrenorul Cristian Dodean şi cele patru jucătoare în­cingând o horă a bucuriei în cochetul complex de pe Eminescu.
Se înscriu în cupele europene?!
Bucurie şi în rândul conducerii clubului, directorii Viorel Bitang şi Vasile Păltineanu punându-şi problema înscrierii în cupele europene. „Ar fi frumos să ne înscriem în a doua competiţie europeană, mai ales că nu implică un efort financiar foarte mare. Fetele ar merita-o din plin, ar fi un mare pas în faţă pentru ele şi pentru sportul arădean”, a spus la final Cristi Dodean. Pentru Balint şi Crişan urmează o perioadă foarte încărcată, cu un cantonament, cel mai probabil la Arad şi europene de junioare, programate în 12-21 iulie la Ostrava. În altă ordine de idei, echipa masculină a CSM-ului a încheiat Divizia A pe locul zece, după 5-3 şi 2-5 la Bucureşti, cu Sport Kombat.
S.A.

Recomandările redacției