Medalie pentru Mara, care suferă de sindromul Down: arădeanca s-a remarcat între mii de sportivi, la Mondialele Special Olympics

0
1260

O tânără arădeancă care suferă de sindromul Down a reprezentat cu mândrie Aradul la o competiție sportivă de mare amploare, destinată persoanelor cu dizabilități. Cine nu o cunoaște pe Mara Oprea?! Pentru că despre ea este vorba. Fetița care este deja adolescentă a reușit o nouă performanță la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics Abu Dhabi 2019.

„Super Mara“ cum au numit-o cei de la SpecialOlympics România a ocupat locul IV la proba 100 metri craul (n.a înot). „Ne era dor să te vedem zâmbind“, au mai spus aceștia. Arădeanca a ieșit învingătoare din mii de concurenți.

Mara Oprea face parte din delegația României la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe), ce se desfășoară între 15 și 21 martie. La competiție participă în total 7.500 de sportivi din peste 190 de țări, care se întrec la 24 de discipline sportive. Sunt așteptați 20.000 de voluntari și 500.000 de spectatori. Din partea României participă 35 de sportivi, care concurează la opt sporturi, iar Mara este unul dintre aceștia. Cu reușita de acum, Mara și-a îmbogățit palmaresul de medalii câștigate în multe competiții sportive de profil.

Un exemplu, o voce pentru cei cu nevoi speciale

Mara, în vârstă de 16 ani s-a remarcat prin participarea la mai multe competiții sportive pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale. Însă Mara face mult mai mult decât să câștige concursuri sportive. Ea este un exemplu de tărie și demonstrează că așa-zisele limite pot fi depășite cu mult curaj și stăruință. Este o voce pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale, tânăra reușind să le reprezinte interesele și să arate că și cei care suferă de sindromul Down pot face multe. Pot chiar face performanță.

Nu de mult, meritele Marei au fost recompensate la Arad. Mara a primit diploma „Arădeni cu care ne mândrim“, în campania derulată de administrația județeană.

Părinții acesteia sunt implicați în Asociația Integra, care reprezintă interesele copiilor și tinerilor care suferă de sindromul Down.

Jocurile Mondiale Special Olympics este cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale. Deplasarea delegației României către Abu Dhabi a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Comitetul Național Paralimpic și de către Nadia Comăneci, Ambasador Global al Special Olympics Internațional.

Fundația Special Olympics din România contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului la nivel național. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.