Medalii de aur și bronz pentru Bernadett Balint la Openul Italiei

0
182

feteJucătoarea de tenis de masă de la CSM Arad îşi continuă parcursul pozitiv din cadrul circuitului mondial al junioarelor. Medaliată cu bronz acum două săptămâni în Franţa, Bernadett Balint a cucerit aceeaşi medalie şi la Openul Italiei de la Lignano Sabbiadoro, turneu aflat în plină desfăşurare. De această dată, eleva lui Cristian Dodean a urcat pe podium în proba de dublu, unde în pereche cu colega de Superligă, Diana Lupu, a avansat până în semifinale. Balint şi Lupu au trecut în optimi de tandemul Lupulesku – Surjan din Serbia, scor 3-1 şi în sferturi de unguroaicele Imre Leila şi Nagypal Csilla, tot 3-1 la seturi.
Aproape de medalie şi la simplu
În semifinale, româncele au cedat, joi, la mare luptă în faţa reprezentantelor Cehiei, Karolina Mynarikova şi Kristyna Stefcova, 2-3 (7, 5, -10, -8, -8), după ce au condus cu 2-0 la seturi. Balint a fost aproape de medalie şi în proba de simplu, trecând în optimi cu 4-1 de italianca Bianca Bracco, dar cedând apoi, surprinzător, scor 3-4  (8, -6, 7, -7, -10, 10, -7) în sferturi, în faţa sârboaicei Sabina Surjan, într-un meci disputat tot joi. Jucătoarea CSM-ului, pe 12 în Europa şi pe locul 28 mondial la nivel de junioare (în urcare 22 de poziţii faţă de ierarhia precedentă), mai poate cuceri o medalie în proba pe echipe, unde România se numără printre favorite, concursul urmând să debuteze mâine.
Aur cu echipa
Jucătoarea de tenis de masă de la CSM Arad şi-a încheiat în stil mare parcursul de la Openul Italiei. După bronzul cucerit la dublu, alături de Diana Lupu, Bernadett Balint a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Lignano Sabbiadoro, acolo unde echipa de junioare a României, în componenţa Adina Diaconu, Ber­nadett Balint şi Diana Lupu, s-a ales cu medalia de aur. În semifinale, micile tricolore au dispus cu 3-0 la ge­neral de Ungaria, unul dintre puncte fiind obţinut de Balint, 3-0 la seturi cu Imre Leila. România a trecut în ultimul act cu 3-2 de Rusia, cu jucătoarea CSM-ului bifând o victorie, 3-0 cu Valeria Shcherbatykh şi o înfrângere, 2-3 cu Ekaterina Guseva. Astfel, eleva lui Cristian Dodean încheie Openul Italiei cu două medalii în cont, aur la echipe şi bronz la dublu, făcând o repetiţie excelentă înaintea etapei a doua de play-off, din cadrul Superligii Naţionale pe echipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.