Medalion coral Franz Liszt, în joia de concerte a Filarmonicii Arad

0
369
Hungarian composer Franz Liszt

Franz  Liszt,  într-un  nou portret coral, cu o nouă tema aleasă din literatura sa spirituală ne apropie de finalul actualei stagiuni de concerte ale Filarmonicii Arad.

Concertul va avea loc în obișnuita seară de joi, de la ora 19, în Sala Palatului Cultural, iar dirijor va fi Robert Daniel Rădoiaș. La orgă îl vom avea pe Sorin Dogariu și la harpă solo – pe Bernadette Sara, soliști fiind Lucia Aioanei, Melinda Drug, Ioan Moțiu, Adrian Bugy, David Buzgău și  Paul Frunzău.

În programul de joi seara sunt cuprinse lucrările Tantum ergo pentru cor de bărbați și orgă,  Inno a Maria Vergine pentru cor, orgă și harpă și Missa Choralis.

„Creatorul de muzica sacră Franz Liszt revine în programul lunii iunie al corului academic, ansamblul continuând să asimileze titluri semnate în ultimele două decenii de viață ale compozitorului, perioadă divizată între rezidența monastică de la Roma și poziția sa la Weimar, unde va rămâne în centrul atenției ca maestru al claviaturii și inovator al muzicii timpului său.

«Missa Choralis», o raritate în programele sacre universale și «Inno a Maria Vergine» reprezintă două dintre cele mai palpabile mărturii ale admirației lui Liszt pentru  Pius al IX-lea, marele reformator al statului pontifical. Alături de motetul «Tantum ergo», un titlu în reluare al ansamblului coral, ele împlinesc curiozitățile repertoriale ale melomanilor de astăzi, fiind cuprinse în cel de al doilea medalion de compozitor al acestui an, în seara de joi, 10 Iunie 2021, la ora 19.00”, au transmis reprezentanții Filarmonicii Arad.

Biletele vor putea fi achiziționate online de pe site-ul https://www.bilete.ro/medalionul-coral-franz-liszt/ și la casieria Palatului Cultural, conform programului: luni – 09:00 – 13:00, marți – 09:00 – 13:00, miercuri -12:00 – 16:00, joi – 09:00 – 13:00 și 17:00 – 18:45.

Biletele achiziționate pentru concertele lunii martie și nevalorificate până în present vor putea fi utilizate până la închiderea stagiunii de concerte 2020-2021, rezervările urmând a fi făcute la casa de bilete a Filarmonicii Arad, la telefon 0730 643 695. Informații puteți primi la același număr de telefon.

Accesul publicului va fi posibil în intervalul 18.00 – 18.45, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.