Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat luni extinderea utilizării medicamentului RoActemra (Tocilizumab), împotriva artritei. Este vorba de cazurile grave infecţie în care bolnavii au nevoie de tratament sistemic cu steroizi şi la cei care necesită suport de oxigen sau ventilare mecanică.

Medicamentul a fost recomandat pentru cazurile în care este nevoie de tratament sistemic cu steroizi şi la cei care necesită suport de oxigen sau ventilare mecanică, informează Reuters, citat de Agerpres.

Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA a evaluat datele medicale dintr-un studiu realizat pe mai mult de 4.000 de adulţi internaţi în spital din cauza COVID-19. Autorii cercetării au ajuns la concluzia că beneficiile aduse de acest medicament sunt mai mari decât riscurile pentru pacienţii din categoriile menţionate.

RoActemra este un medicament creat împotriva artritei, care a fost autorizat de urgenţă în luna iunie de FDA pentru a fi administrat în Statele Unite pacienţilor cu COVID-19 care au nevoie de oxigen.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a colaborat cu grupul Roche pentru ca acest medicament să ajungă cât mai repede în regiuni ale lumii unde nu era folosit până în prezent.

În august, OMS a cerut grupului Roche să asigure o distribuţie echitabilă a medicamentului RoActemra pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 după ce stocurile au scăzut foarte mult în urma creşterii numărului de infectări.

În aceeaşi lună, grupul Roche a raportat o creştere a cererii pentru acest medicament, după ce comenzile au ajuns să fie cu 400% mai mari decât nivelurile înregistrate înainte de pandemia de COVID-19.

La nivel global, numărul cazurilor confirmate de infecție cu SARS-CoV-2 a trecut de 266 milioane, iar bilanțul deceselor asociate cu coronavirusul este de circa 5,27 milioane. Mai bine de 240,36 milioane de persoane au fost declarate vindecate, arată datele centralizate marți dimineață de Worldometer, citate de b1tv.ro.

Recomandările redacției