Medicamente expirate, seringi ținute în condiții improprii și mizerie de nedescris, într-un cabinet de medicină de familie din Arad

0
2403

Imagini greu de digerat surprinse într-un cabinet de medicină de familie din județul Arad. Condiții de igienă precare, medicamente expirate, seringi ținute în condiții improprii, o mizerie de nedescris într-un cabinet în care se efectua vaccinarea anti-Covid și în care erau tratați pacienți. Și nu vorbim despre un cabinet medical veterinar, nici în acel caz nu era o scuză, ci despre un cabinet medical destinat oamenilor.

Direcția de Sănătate Publică Arad a demarat o serie de controale în toate spitalele, ambulatoriile și cabinetele medicilor. În cazul din fotografii, într-un cabinet de medicină de familie, în care se desfășoară și activitate de vaccinare, au fost identificate mai multe neconformități: medicamente și materiale sanitare cu timp de valabilitate depășit și multe alte aspecte care nu trebuie să existe într-un cabinet medical. Sancțiunea aplicată se ridică la 6.000 de lei, cu un timp maxim de șapte zile pentru conformare.

Activitatea nu a fost suspendată deoarece suntem în plină campanie de vaccinare, cu toate că aceasta era abordarea corectă. Vom continua controalele în următoarele săptămâni în tot județul Arad. Scopul controalelor nu este de a sancționa, ci de a garanta pacienților accesul la un act medical în condiții de siguranță. Chiar dacă este doar un caz izolat, trebuie să tragem un semnal de alarmă că nu vom tolera astfel de neconformități, dacă vom mai întâlni situații asemănătoare.

Trebuie să conștientizăm că actul medical trebuie să se desfășoare în condiții de igienă și siguranță, la toți furnizorii de servicii medicale de stat sau private.

Suntem alături de medicii și instituțiile sanitare care fac eforturi deosebite pentru a asigura un standard ridicat de calitate în furnizarea de servicii medicale, declară reprezentanții DSP Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.