Medicii arădeni de familie fac precizări: pacienții să folosească mijloacele electronice pentru solicitări

0
164

Medicii de familie, cei care activează pe ambulatoriu și asistente – alt personal decât din Spitalul Județean ar urma să fie cooptați de autorități, pentru unitățile arădene unde se tratează pacienți cu COVID-19. Asta dacă va fi necesar, pe fondul pandemiei de SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Grupului Suport pentru Spitalul Județean care pregătesc spitalul suport pentru coronavirus la Expo.

Până atunci, se pare că, medicii de familie vor să-și eficientizeze activitatea și transmit populației solicitări și recomandări.

Pentru cetățenii care solicită asistență medicală, pentru eficiența actului medical și implicit pentru sănătatea și protejarea dumeavoastră si a apropiaților dumeavoastră, în situatia apariției oricărui semn de boala este util să respectați câțiva pași. Contactați medicul de familie, telefonic sau prin alte mijloace electronice -Facebook, Email, Whatsapp. Nu vă prezentați la cabinete fără programare.

În condițiile în care medicul consideră necesar un examen medical, veți fi programați la consultație, susține Adrian Darăbanțiu, presedinte al Societății de Medidicină a Familiei Arad.

Medicii solicită să se respecte ora programării și regulile de comportament ale fiecarui cabinet (n.r dezinfecția mâinilor la intrare precum și purtarea măștii faciale sunt obligatorii)

Toate documentele solicitate de pacienți pot fi eliberate în format elecronic, la cerere, fără a fi necesară prezentarea la cabinete. Totuși, este clar că, pentru pacienții vârstnici, acest sistem va fi dificil. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.