Medicii de familie arădeni nu mai trebuie să aștepte formarea de grupuri de cinci pentru a putea vaccina

0
281

Arădenii se plângeau că medicii de familie îi tot amânau atunci când voiau să se vaccineze împotriva COVID la ei, motivul fiind dificultatea de a forma grupuri de cinci persoane pentru administrarea celor cinci doze dintr-un flacon de ser Johnson&Johnson.

Direcţia de Sănătate Publică Arad (DSP Arad) le va cere medicilor de familie să îi vaccineze, de acum înainte, pe doritori, chiar cu riscul de a risipi doze.

„Flaconul cu ser odată deschis este valabil şase ore, iar medicii trebuie să aibă cinci pacienţi disponibili pentru administrarea dozelor. Cu toate acestea, având în vedere că este foarte greu să formeze grupurile, le vom cere să nu mai ţină cont de riscul de a se risipi doze de vaccin. Oamenii care aleg să se vaccineze trebuie să beneficieze de asta imediat, să nu mai fie puşi în aşteptare, pentru că mulţi se vor răzgândi. Oricum, doze de vaccin se pierd în cele din urmă în toată ţara. Vom lua în discuţie şi comunicarea dintre medici, să fie mai bună, pentru a-şi redirecţiona pacienţi unul altuia, acolo unde se poate”, a declarat Horea Timiș, directorul DSP Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.