Medicii de familie au pichetat Prefectura

0
367

Medicii de familie au pichetat ieri, între orele 11 şi 12  sediul Prefecturii Judeţului Arad.  O dele­gaţie a acestora înaintat un Memoriu subprefectului Vasilică Damian. Memoriul medicilor de famile a fost depus, spre cunoştinţă, şi la sediile partidelor de guvernământ PSD si ALDE. Medicii de familie au insistat asupra urgenţei şi necesităţii rezolvării problemelor specifice asistenţei primare.
„În urma discuţiilor şi a prezentării Me­moriului s-a convenit ca, în cel mai scurt timp şi având în vedere că medicina de famil­ie se confruntă cu probleme ce ţin atât de factorii decidenţi la nivel central cât şi de factorii decidenţi locali, Prefectura Judeţului Arad să organizeze şi să găzduiască o întâlnire între reprezentanţii medicilor de familie, parlamentarii arădeni şi Ministerul Sănătăţii precum şi o întâlnire între medici, Prefectură, Consiliul Judeţean şi primarii arădeni. Pe această cale ţinem să mulţumim participanţilor şi, în primul rând, pacienţilor pe care îi asigurăm că vom face tot ceea ce este posibil în interesul şi avantajul lor“, se spune în comunicatul remis de către reprezentanţii Societății Naționale a Medicilor de Familie și ai Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.Aşadar principala problemă a medicilor este legată de condițiile în care sunt încheiate contractele-cadru cu CNAS.
Subprefectul Județului Arad, Vasilică Damian, i-a primit pe liderii protestanților, urmând ca revendicările punctuale ale acestora să fie transmise instituțiilor și autorităților din sănătate, dar și Guvernului României.
(G.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.