Medicii de familie se vor implica în procesul de testare

0
591

În această perioadă delicată este nevoie de ajutorul cât mai multor medici pentru a putea să facă față numărului mare de consultații. Multe persoane încă mai suferă de gripa sezonieră care poate fi confundată cu COVID-19 din cauza simptomelor asemănătoare precum febra. Chiar de aceea, de acum, medicii de familie pot fi de asemenea contactați de cei care cred că ar putea să aibă coronavirus. 

 

Grupul  de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul Județului Arad a decis, în ședința desfășurată ieri, la ora 12.00, ca persoana care manifestă simptome specifice infecției cu virusul SARS–CoV-2 va contacta medicul de familie care are obligația de a o consulta și de a decide, conform algoritmului de testare și a recomandărilor de prioritizare pentru COVID-19, dacă pacientul respectiv necesită a fi sau nu testat. În cazul în care pacientul necesită a fi testat, medicul de familie va apela, în acest scop, Serviciul de Ambulanță Județean Arad, prin numărul de urgență 112. Decizia nu interzice apelarea numărului de urgență 112 de către persoanele care manifestă simptome specifice, intenția fiind de a se introduce un consult specializat din partea medicului de familie, care să preia comunicarea cu personalul ce asigură serviciile medicale de urgență (112, ambulanță) și de a degreva, în parte, personalul Serviciului de Ambulanță Județean Arad.   

 

Algoritmul de testare, internare și externare a bolnavilor COVID-19 poate fi consultat pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, aflat în subordinea Institutului Național de Sănătate Publică, www.cnscbt.ro. (http://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.