Medicii de familie vor primi bani pentru fiecare persoană vaccinată în cabinetul propriu

0
342

Atât medicii de familie, cât și rezidenții vor primi bani pentru fiecare fiecare vaccinare completă în cabinetul propriu. Pentru început, în cabinetele medicale se folosește doar vaccinul Johnson & Johnson, care necesită administrarea unei singure doze.

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență oficializate recent, medicii de familie vor primi o sumă de 40 de lei pentru fiecare pacient, indiferent dacă pacientul se află pe listele proprii sau nu.

De asemenea, nu numai medicii de familie vor beneficia de bonusuri pentru fiecare pacient vaccinat, dar și medicii rezidenți cu drept de liberă practică supravegheată din centrele de vaccinare vor fi remunerați cu 90 de lei pe oră, potrivit tarifului orar prevăzut deja pentru medici. 

 „Pentru administrarea vaccinului de către medicii de familie, aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, în cabinetele proprii, validate ca servicii de vaccinare în Registrul electronic național de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, în condițiile stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, tariful va fi de 40 de lei/inoculare”, scrie în Ordonanța de Urgență numărul 34 din anul 2021, care se aplică deja de joi seară.

Totodată,  s-a mai stabilit că medicii de familie vor primi bani indiferent dacă e vorba de vaccinarea pacienților proprii sau a altor pacienți, tariful cuprinzând consultația medicală, raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse după administrarea vaccinului.
LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.