Medicii pun la îndoială contractul cadru

0
283

mediciiMedicii de familie solicită organizarea unei dezbateri publice privind proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale şi a contractului cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 – 2015.

Reprezentanţii medicilor de familie solicită prelungirea termenului de depunere a comentariilor şi propunerilor până la 30 de zile, pe baza actului normativ privind contractul cadru.

Medicii consideră că termenul de numai zece zile de la publicarea proiectului de act normativ în care publicul poate face comentarii este nejustificat de scurt. Trebuie avut în vedere că prin proiectul de act normativ sus-menţionat se abroga Hotărârea de Guvern 117/2013 (Contractul-cadru 2013-2014) iar schimbările aduse de noua Hotărâre de Guvern sunt de o importanţă semnificativă pentru modul de funcţionare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate şi pentru accesul pacienţilor la serviciile de sănătate.

Medicii de familie arădeni sunt nemulţumiţi pentru că în actul normativ propus de autorităţi nu apar reglementările agreate în discuţiile cu ministerul.

Medicii mai susţin că aproape niciuna din reglementările agreeate în discuții precedente nu au fost implementate, că s-au accentuat sancţiunile din contract şi că instituţia dialogului nu a fost nici de această dată respectată, aşa cum s-a întâmplat de altfel în ultimii cinci ani.

Reprezentanţii medicilor de familie mai spun că sunt multe ambiguităţi în lege pe care le-au amendat argumentat în trecut, acestea aducând prejudicii activităţii şi imaginii specialităţii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.