ape

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, ca urmare a evacuării direct în râul Mureş a apelor uzale menajere, fără ca acestea să fie epurate, se recomandă populaţiei din avalul deversării să respecte următoarele: evitarea contactului direct cu apa râului Mureş, interzicerea utilizării acestei ape pentru irigat, interzicerea utilizării acestei ape pentru scăldat, spălatul mâinilor, spălatul covoarelor sau orice altă ocupaţie gospodărească, înterzicerea consumului de peşte, crustacee, batracieni etc., proveniţi din această apă.

„Deoarece prin poluarea apelor curgătoare populaţia poate ajunge în contact cu germeni patogeni (Burkholderia pseudomallei, Criptosporidium parvum, Giardia lamblia, Salmonella, Norovirus şi alte virusuri, viermi parazitici etc), poluanţi organici (detergenţi, produse de dezinfecţie, insecticide, ierbicide), compuşi chimici din produsele cosmetice şi de igienă, metale grele etc care pot produce, la contactul direct sau după ingestie, îmbolnăviri (boli de piele, boli digestive, afecţiuni respiratorii şi neurologice), se interzice utilizarea acestei ape pentru orice fel de activitate“, ne-a declarat dr. Laura Nicolescu, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

De asemenea, medicii din cadrul DSP au mai cerut interzicerea jocului copiilor în perimetrul canalului.

  • Cetatean spune:

    O „avarie a unei conducte” se poate remedia in 1-2 zile, indiferent de marimea acesteia. Deoarece termenul de remediere, avansat in alte ziare este …iunie, atunci „ceva e putred in Danemarca (pardon, Compania de Apa Arad)”. Cred ca ziaristii ar trebui sa fie un pic mai insistenti in a prezenta ADEVARUL cu poluarea Muresului / Mureselului. Nu am vazut prezentate in mass-media nici marimea amenzii si nici alte masuri severe luate de catre Garda de Mediu, DSP etc.. Oare e numai o problema tehnica sau, poate mai grav, o problema de management ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției