Arădenii s-au împărțit în două tabere, în urma articolului nostru, intitulat „Directorul DSP Arad, Horea Timiș: «Dacă nu se intervine în susținerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o să le mai avem nici pe acestea»”.

Astfel, unii continuă să susțină vaccinarea ca fiind unica soluție în pandemia  care ne-a lăsat, din nou, îngrijorați și nesiguri în viitor. Alții mulțumesc medicilor pentru munca și efortul zilnic pe care îl depun pentru a trimite pacienții însănătoșiți acasă. 

Cu toate astea, nu au lipsit frazele ascuțite ale unora, care, se pare că nu au nici o recunoștință față de cadrele medicale, ba mai mult, îi consideră mincinoși și ucigași.

Articolul a vizat, în general, părerea directorului DSP Arad, Horea Timiș, privind starea psihică și fizică a medicilor, care ar fi la limită, dar și birocrația care ne coboară direct în gura leului, altfel spus, nu Covid-ul, ci birocrația ne-ar duce cu mortalitatea pe locul I în Europa.

În urma acestui material, care a făcut furori în rândul cititorilor noștri, vrem să prezentăm unele dintre părerile acestora, care sunt contradictorii, dar care arată unde ne aflăm la moment ca societate, în ce credem și în ce nu.

„Pentru mine sunt niște criminali”, a scris, fără remușcări și cu siguranță în ceea ce crede despre medici, o femeie.

Iată ce spune un cititor în comentarii: „Dragi concitadini, după umila mea părere, doar cei care nu au în familie cadre medicale, pot jigni acești oameni în acest hal! Acești oameni, sunt deja la limita disperării, spitalele chiar sunt pline-cine nu crede-bate câmpii!!! Cazuri multe și grave…Aceștia se luptă pe de o parte cu sistemul care nu le dă medicamente, tratamente, echipamente și pe de altă parte cu furia populației (justificată de asemenea), care nu înțelege ce se întamplă! Decât să jignim, eu cred ca ar fi mai bine să fim mai buni, mai omenoși, să înălțăm o rugăciune, să fim OAMENI!”

„Eu am tot respectul pentru cadrele medicale de la Spitalul Municipal din Arad.
Ei mi-au salvat în luna aprilie ,plămânii mei au funcționat doar 35%.
Mi-au dat tratament ,au venit la mine din 30 în 30 de minute.S-au comportat și au vorbit frumos atât doctorii ,asistentele, cât și infirmierele.
Nu au așteptat bani și nici nu a dat nimeni nimic ,de aceea nu înțeleg de ce unii mint.
Inclusiv asistentele le ajutau pe infirmiere să hrănească pacienții sau să-i schimbe de haine.
Pentru mine au fost oameni minunați”, a scris o altă cititoare.
 
„Urâte comentarii. În alte țări oamenii sunt recunoscători și trimit mesaje de încurajare și mulțumire. În România nu există decât ură și dezbinare. Da, sistemul medical e la pământ și toate celelate sisteme, dar sistemul e format din oameni, inclusiv acei oameni care bat câmpii și își dau cu părerea după ureche aici. În mare dacă aduni toate mesajele aduni ură, frustrare, prostie, aroganță, cruzime chiar. Oamenii ăia luptă cu ce au, cu ce le dă sistemul ăsta bolnav. Nu sunt mai buni pentru că românul nu știe de compasiune, răbdare, empatie, implicare, ascultare cu inima, respect, dar își fac meseria și sunt mulțumiți cu atât. Asta e. Nu învățăm nimic nici în ultimul moment.”, a zis o cititoare indignată de comentariile urâte față de doctori și de munca lor în salvarea de vieți.

Un comentariu mai haios a scris un cititor, în legătură cu așa-zisele „minciuni” din sistemul medical, creând un dialog fictiv dintre un doctor și rudele unui pacient:

STOP MINCIUNII !!! Doctorul: Pacientul a decedat din cauza COVID .

Rudele: Dar nu din cauza noului virus a murit, el a făcut infarct!
Doctorul: Serios? Păi și de ce a facut infarct?
Rudele: Era foarte supărat… foarte stresat.
Doctorul: Aha! Păi și de ce era supărat?
Rudele: Păi avea un restaurant și a fost închis luni de zile!!
Doctorul: Înțeleg. Păi și de ce a fost închis restaurantul?
Rudele: Din cauză noului virus!!
Doctorul: Păi și eu ce dracu am zis?! Cauza decesului: COVID !„
 
„Ăștia care denigrați și jigniți medicii și personalul medical, sunteți nulități în domeniu. Unii nici să scrieți românește nu știți.”, a afirmat un bărbat în secțiunea de comentarii a articolului nostru.
 
Alte două cititoare de-ale noastre au adresat niște mesaje frumoase și profunde: ”Vă doresc multă putere și sănătate! Am fost internați si am văzut că lucrează cu devotament și în condiții greu de imaginat! Toată stima și respectul pentru personalul medical!”; „Bine că cineva vede și realitatea ,dar mai ales ,bine că cineva se gândește și la cadrele medicale ! V-ați gândit vreodată prin ce trec aceștia ? V-ați gândit că și ei sunt tot oameni ,cu sentimente , suflet, familie și copii ? Oare v-ați gândit cât îi doare și pe ei durerea voastră – a tuturor celor pe care nu îi pot salva ?”.
 
Unii se plâng că ar face viroze din cauze lipsei de căldură în case și că dacă s-ar adresa la spital ar fi puși în secția de Covid instant: „Mai dar că nu avem căldură și facem viroze și treceți la covid nu-i bai.”
„Ce-i vaccinați de ce se îmbolnăvesc,.?”, a întrebat o cititoare, care, din câte se pare, nu înțelege de ce ne mai îmbolnăvim dacă ne vaccinăm.
 
Mulți cititori au adresat mesaje de felicitare cadrelor medicale, însă, au fost și cei care încă nu cred în Covid, care încă refuză să se vaccineze și care încă nu sunt bine informați sau poate, cine știe, nu ar vrea să se informeze.
 
„Ăștia omoară omeni în spitale, nu vă internați, nu vă vaccinați.”; „De ce ați acceptat protocolul lui Arafat?
Trebuia să vă opuneți, covidu e fals!”; „Hai mai lasă-ne cu atâtea Minciuni! Marş cu cuvântul asta: vaccinați-vă!!!!
Nu îndemnați lumea la ceva ce nu e sigur!!!!”; „Să plece că au omorât destul!”. – au fost doar câteva dintre cele mai negative comentarii din partea cititorilor.

  • Diaconu Marian spune:

    Mai nou au început cu copii ,daca ar fi copii dinsilor ce ar face ?. Tot asa ar proceda ,i-ar ucide?.Mai cred este un copil de cîteva luni da ,dar o fata de 13 ani eu nu cred .Imi pare rau . Am avut nevoie de medici și erau foarte omenosi ,nu stiu ce sa întîmplat.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției