Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a primit, zilele trecute, vizita d-lui dr. Adrian Ursulescu, director adjunct al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului „Robert Bosch” din Stuttgart (Germania) şi conducătorul Programului de Chirurgie cardiacă minimal-invazivă.
Dr. Adrian Ursulescu este absolvent al Universităţii de Medicină din Timişoara, iar din 1991 s-a specializat, în Germania, în domeniul chirurgiei cardiovasculare, unde şi-a desfăşurat toate trep­tele profesionale. Dr. Adrian Ursulescu are o prestigioasă activitate clinică, cu peste 6.000 de intervenţii pe cord deschis şi peste 1.700 de alte intervenţii cardiovasculare şi toracice.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat: „În programul strategic de dezvoltare al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad figurează şi sprijinirea Clinicilor Universitare de specialitate, cum este domeniul cardio- vascular. Am avut o întâlnire cu un mare specialist în acest domeniu, respectiv prof. dr. Adrian Ursulescu de la Univer­sitatea din Stuttgart, unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi cardio-vasculari. Prin protocolul pe care l-am pus la punct cu Spitalul „Robert Bosch” din Stuttgart vom dezvolta Clinica noastră de Chirurgie Cardiovasculară, unde vom pregăti medicii rezidenţi din acest domeniu, iar cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad, vom putea pregăti şi asistentele care lucrează în sala de operaţie. Este un protocol care va fi susţinut şi de către colegii domnului profesor Adrian Ursulescu din Stuttgart și cred că vom reuşi să avem o bună reprezentare a Clinicii de chirurgie cardiovasculară, astfel încât, pacienţii care suferă de boli cardiovasculare, să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la alte clinici din străinătate”.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subli­niat: „Vizita d-lui doctor Ursulescu, precum şi pro­pu­nerea de colaborare pe care ne-a făcut-o, respectiv pregă­tirea tinerilor specialişti la prestigioasa Clinică de Chi­rurgie Cardiovasculară la Spitalul „Robert Bosch” din Stuttgart, vine ca o completare firească a proiectului deja început pe linia chirurgiei cardiovasculare cu domnul profesor Galajda Zoltan din Debrecen. Ne bucu­răm pentru această oportunitate oferită tinerilor noştri colegi chirurgi, urmând ca o echipă condusă de prof. univ. dr. Alexandru Dumnici, Director al Departamentului de pregă­tire în rezidenţiat şi studii postuniversitare, din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, să efec­tueze o vizită la Clinică de Chirurgie Cardiovasculară la Spitalul „Robert Bosch” din Stuttgart pentru a perfecta datele proiectului”.
Biroul de presă al UVVG

Recomandările redacției