Medicii vor trebui să îşi raporteze donaţiile primite

0
467
medici
Raportările se vor face din 2016

Profesioniştii din sistemul medical vor trebui să raporteze din trimestrul întâi al anului 2016 serviciile, sponsorizările şi donaţiile primite. Ordinul se referă în special la campaniile publicitare efectuate de către companiile de medicamente, care îi remunerează sub diferite forme pe medici în schimbul promovării de către aceştia a diferite medicamente.

Din 2016, orice medic care va merge la un congres, la o manifestare ştiinţifică pe banii producătorilor de medicamente sau orice medic ce va vorbi la astfel de manifestări despre un anumit produs, va trebui să completeze un raport către MS şi ANMDM.

Codul deontologic al Colegiului Medicilor din România (CMR) prevede de doi ani declararea sponsorizărilor de către medici. Conform Colegiului Medicilor, acest ordin nu constituie o problemă. „Declararea de către medici a sponsorizărilor nu este un lucru nou pentru noi. În condul deontologic avem această reglementare încă de acum doi ani. Nu este vorba de un conflict de interese. Medicii pot primi sponsorizări. Companiile le fac publice. Nu este nicio problemă“, susţin medicii arădeni.

Declaraţiile privind sponsorizările trebuie făcute de către companii şi postate pe site-ul lor, pentru că nu toţi medicii au propriul site.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.