„Medicina” ne omoară

0
418

După cum bine deja se știe, românul este expert în politică și sport. De un an de zile încoace, ba chiar de mai mult timp, românul este însă expert și în medicină.

După atâtea reviste și bloguri, aproape toată lumea are deja o teorie despre sănătate. Toată lumea știe ce ar trebui și ce nu ar trebui să faci ca să fii sănătos și îți dă sfaturile gratuit. Te întrebi dacă ar trebui să iei suplimente? Nicio problemă! Vecina Carmen de la 7 sigur a văzut toate reclamele pe tema asta, mai ales reclamele în care câte o femeie își educă prietenele. Nu ești sigur cum ar trebui să te păzești de noul virus? Nu-i nimic, Gheorghe sigur știe că Vitamina C îți întărește imunitatea. În plus, mai mult ca sigur că Maricica a auzit de la Vasile ce medicamente se dau pe sub tejghea la farmacie, medicamente despre care nu ar trebui să știi. Că sunt pentru animale contează mai puțin, important este că ai fost destul de norocos încât să ai acces la această informație vitală.

Cu atâția medici în jur, te gândești ce rost ar mai avea să mergi la unul obișnuit, care a făcut prostia să treacă prin școală și s-a mai și prins ceva de el. Nu de alta, dar am văzut chiar și eu, care nu mă dau expertă în medicină, că unii medici nu par să fi trecut nici măcar prin liceu, dar apar la televizor și pe unde mai este rost de senzațional. Trecând peste asta, medicii sunt șpăgari, se știe bine, așa că mai bine te tratezi pe cont propriu, alături de alții care au trecut prin „școala vieți”.

Una peste alta, unii dintre experți devin de-a dreptul violenți. Aproape că îi înțeleg pe cei care militau contra  „dictaturii medicale”, chit că la momentul acela nu putea fi vorba de așa ceva. Nu ai voie să faci aproape nimic, trebuie să te abții de la orice. Pentru Sănătate.

În concluzie, mulți se cred experți în medicină după ce au citit cinci reviste și poate pe Olivia Steer. Nu se mai poate discuta cu ei, știu cum să faci să slăbești, să nu fii depresiv, să mergi din nou și câte și mai câte. Cu așa popor educat, mă mir că noi, în România, mai mergem la înmormântări. Cu siguranță cei care au murit n-au ascultat, altfel ar mai fi trăit 100 de ani, se știe bine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.