Medicul arădean de origine siriană Kaiss Eibo, cel care  a fost găsit vinovat de către instanța arădeană și condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, susţine că este victima unui complot şi arată cu degetul înspre foştii săi şefi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Medicul primar de chirurgie toracică a lucrat până anul trecut la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Medicul a ajuns în justiție după ce o pacientă de-a sa, victimă a unui accident rutier, a decedat în spital în urma unor manevre medicale efectuate de acesta. După acel incident, spitalul a renunţat la serviciile sale, doctorul alegând să opereze la o clinică privată din Arad.

kaiss

Medicul Kaiss Eibo se simte o victimă a sistemului

„Decizia de disciplină de la Colegiul Medicilor, precum şi decizia Comisiei de Malpraxis sunt în favoarea mea şi demonstrează că nu am greşit. Mai există poza de la Medicina Legală care arată incizia corect făcută, iar filmul intervenției nu a fost acceptat ca probă de către  Parchetul și Judecătoria Arad (în acest film se vede tot adevărul). De asemenea, mai deţin rezultatul de radiologie (tomograf) care arată că exista fractura cervicală care nu a fost diagnosticată de doctorul Totolici, la care a fost internată bolnava timp de două zile. După părerea mea acest proces a fost rușinos, iar justiția de la Arad a fost puternic influenţată contra mea. Au fost folosite toate metodele murdare pentru a fi îndepărtat de la Spitalul Județean din Arad, lăsând spitalul fără un chirurg toracic de un an de zile. Cât am lucrat eu în Spitalul Județean, timp de un an jumate, am operat peste 500 de cazuri cu mortalitate sub 1 la sută, cu indicele cele mai bune din spital. Legat de concursul care a fost din anul trecut până în prezent, acest concurs a fost amânat de patru ori, iar acum când a avut loc au fost doar doi candidați, iar comisia era ilegală (șeful comisiei nu a lucrat timp de cinci ani într-o secție de profil, examenul nu a fost anunțat, nu a fost anunțată bibliografia, iar aprobarea de la Ministerul Sănătății a venit a doua zi după examen. Cu toate astea examenul nu a fost luat de nici unul dintre candidați). Doctorul Totolici vrea să transfere toți bolnavii de chirurgie toracică la Timișoara pentru a primi un procent“, acuză dr. Kaiss Eibo.

Acuzat de rea intenţie

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad are însă o altă variantă decât cele prezentate de către medicul arădean, în care se arată că după accident, „investigaţiile medicale au evidenţiat, în cazul victimei de 61 de ani, prezenţa unui revărsat pleural bilateral în cantitate medie cu pulmoni expansionaţi bilateral, rezultate normale însă în contextul fracturilor costale pe care aceasta le avea. În aceste condiţii, victima a fost transferată din Secţia chirurgie în Secţia ATI, unde a fost internată, urmând a-i fi monitorizate funcţiile vitale în timpul unui drenaj toracic. În data de 19.06.2012, în salonul ATI a mers apoi învinuitul Kaiss Eibo, pentru efectuarea drenajului pleural. Cert este că imediat ce învinuitul Kaiss Eibo a introdus trocarul cu tubul de dren în cavitatea toracică a victimei A.A., aceasta s-a depreciat brusc hemodinamic şi respirator iar după două ore a fost declarat decesul”.

Procurorii au susținut că „toate aceste manifestări exterioare şi simptome ale victimei s-au datorat faptului că învinuitul Kaiss Eibo i-a lezat cordul cu vârful trocarului, la nivelul peretelui anterior stâng, după introducerea acestuia în cavitatea toracică şi în timp ce probabil încerca poziţionarea tubului de dren, întrucât nu a aprecia corect lungimea acestuia din torace ori/şi locul de elecţie a inciziei nu a fost ales corespunzător”.

De asemenea, dr. Bogdan Totolici, şeful secţiei de chirurgie a Spitalului Judeţean Arad susţine că „acuzaţiile pe care mi le aduce acest doctor nu au absolut nici un fundament. Este un tip recalcitrant care nu a reuşit să se integreze în echipa noastră. În plus, din punct de vedere medical nu a reuşit să îşi demonstreze profesionalismul. Îi sugerez domnului Kaiss Eibo ca înainte să arunce cu mizerie în alţi oameni să îşi rezolve problemele pe care le are, şi care nu sunt deloc lipsite de gravitate. Acest om a fost condamnat la doi ani de închisoare, ceea ce pentru un medic este cât se poate de grav. În loc să îşi vadă de problemele lui, el mă bălăcăreşte pe mine“.

Toate documentele puse la dispoziţie de către medicul Kaiss Eibo sunt la adresa aceasta.

 

 

Recomandările redacției