medic

Medicul arădean de origine siriană Kaiss Eibo, care a fost trimis în judecată anul trecut pentru ucidere din culpă a fost găsit vinovat de către instanța arădeană și condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Speranța medicului este acum la Curtea de Apel Timișoara, a cărui proces se judecă încă din data de 13 octombrie 2014. Cauza sa a fost amânată de mai multe ori, din diverse motive. Ultima înfăţişare a avut loc în data de 20 noiembrie, când înstanţa a intrat şi ea în …ceaţă. Conform reprezentanţilor Curţii de Apel, s-a creat un „complet de divergenţe“, ceea ce presupune că doi judecători care au cercetat cauza au ajuns fiecare la concluzie proprie. Urmează acum ca pe data de 9 decembrie medicul arădean să îşi afle în cele din urmă sentinţa.

Vă reamintim că medicul primar de chirurgie toracică a lucrat până anul trecut la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Medicul a ajuns în justiție după ce o pacientă de-a sa, victimă a unui accident rutier, a decedat în spital în urma unor manevre medicale efectuate de acesta. După acel incident, spitalul a renunţat la serviciile sale, doctorul alegând să opereze la o clinică privată din Arad.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, după accident, „investigaţiile medicale au evidenţiat, în cazul victimei de 61 de ani, prezenţa unui revărsat pleural bilateral în cantitate medie cu pulmoni expansionaţi bilateral, rezultate normale însă în contextul fracturilor costale pe care aceasta le avea. În aceste condiţii, victima a fost transferată din Secţia chirurgie în Secţia ATI, unde a fost internată, urmând a-i fi monitorizate funcţiile vitale în timpul unui drenaj toracic. În data de 19.06.2012, în salonul ATI a mers apoi învinuitul Kaiss Eibo, pentru efectuarea drenajului pleural. Cert este că imediat ce învinuitul Kaiss Eibo a introdus trocarul cu tubul de dren în cavitatea toracică a victimei A.A., aceasta s-a depreciat brusc hemodinamic şi respirator iar după două ore a fost declarat decesul”.

Procurorii au susținut că „toate aceste manifestări exterioare şi simptome ale victimei s-au datorat faptului că învinuitul Kaiss Eibo i-a lezat cordul cu vârful trocarului, la nivelul peretelui anterior stâng, după introducerea acestuia în cavitatea toracică şi în timp ce probabil încerca poziţionarea tubului de dren, întrucât nu a aprecia corect lungimea acestuia din torace ori/şi locul de elecţie a inciziei nu a fost ales corespunzător”.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției