jacksonMedicul Conrad Murray, condamnat în noiembrie 2011 la patru ani de închisoare pentru omucidere involuntară, după decesul cântăreţului american Michael Jackson, în 2009, a fost eliberat luni din închisoarea din Los Angeles, după mai puţin de doi ani de ispăşire a acestei pedepse, relatează Mediafax.

Potrivit NBC Los Angeles, Conrad Murray, în vârstă de 60 de ani, a fost eliberat în noaptea de duminică spre luni, la ora locală 12.01, după doar doi ani din cei patru ani de închisoare la care a fost condamnat.

Găsit vinovat de omucidere involuntară, medicul „regelui muzicii pop” i-a administrat acestuia un sedativ puternic, care a contribuit la decesul starului american pe 25 iunie 2009.

Conrad Murray a fost condamnat în noiembrie 2011 şi a fost încarcerat la Men’s Central Jail din Los Angeles.

În luna iulie, presa americană a anunţat că medicul Conrad Murray va fi eliberat pe 28 octombrie. Pedeapsa i-a fost redusă pentru „bună purtare”, iar eliberarea sa este justificată prin dorinţa autorităţilor americane de a reduce numărul de deţinuţi din închisorile californiene, care au devenit extrem de aglomerate.

Pe de altă parte, Conrad Murray a făcut deja demersurile pentru a-şi recupera licenţa medicală. Conrad Murray, care, înainte de a fi condamnat, avea o clinică privată în Texas, a completat, vineri, o petiţie civilă în districtul Travis din acest stat, în care solicită judecătorilor să suspende revocarea licenţei sale medicale. Texas a fost primul stat care i-a revocat licenţa lui Conrad Murray, autorităţile invocând motivul condamnării acestuia pentru crimă din California.

Doctorul Murray are dorinţa de nestins de a ajuta oamenii şi, indiferent unde se află, se va întoarce la profesia lui de a vindeca pacienţii„, a afirmat avocatul lui Conrad Murray, citat de contactmusic.com.

Baroul districtual din Los Angeles intenţionează, însă, să se împotrivească oricărei încercări a lui Conrad Murray de a-şi recupera licenţa medicală în orice parte a ţării, potrivit site-ului RadarOnline.com.

Pe de altă parte, anunţul din luna iulie al oficialilor americani privind eliberarea lui Conrad Murray a atras criticile familiei Jackson, după cum informa la momentul respectiv leparisien.fr.

O sursă apropiată familiei Jackson a declarat că membrii acesteia, inclusiv cei trei copii ai megastarului – Prince, în vârstă de 16 ani, Paris, în vârstă de 15 ani, şi Blanket, în vârstă de 11 ani -, au criticat decizia autorităţilor americane, considerând că medicul Conrad Murray „ar fi trebuit să rămână în închisoare pentru crima pe care a comis-o, iar eliberarea sa după doi ani reprezintă o insultă”.

Nu este acceptabil, eu nu-mi voi mai vedea fiul niciodată, pe când mama sa (a doctorului Murray, n.r.), ea va putea să îşi vadă fiul„, a declarat Katherine Jackson, mama cântăreţului, în vârstă de 83 de ani.

Pe lângă anunţul acestei eliberări anticipate, familia Jackson a criticat şi comportamentul acestui medic, care a refuzat să depună mărturie în procesul intentat de familia Jackson companiei AEG, organizatoarea celor 50 de concerte din seria „This Is It”, pe care megastarul urma să le susţină la Londra începând din iulie 2009. Familia Jackson a reproşat companiei AEG că a dat dovadă de neglijenţă, nu doar în privinţa monitorizării corecte a stării de sănătate a cântăreţului Michael Jackson, punându-l sub mare presiune, ci şi prin angajarea medicului Conrad Murray pentru a supraveghea sănătatea celebrului artist. În timpul ultimelor repetiţii pentru turneul „This Is It”, Michael Jackson a murit din cauza unei supradoze de propofol, un sedativ puternic, pe care starul american îl folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Conrad Murray a refuzat de mai multe ori să depună mărturie în acest proces, care a început în aprilie, şi a anunţat că, dacă va fi obligat să o facă, va dezvălui o serie de informaţii comparabile cu un „şoc seismic”, iar declaraţiile sale ar putea deveni „o bombă nucleară cu efecte totale şi complete”, întrucât vor descrie în amănunt relaţiile tensionate şi cu potenţial distructiv dintre Michael Jackson şi familia sa. La începutul lunii octombrie, familia Jackson a pierdut procesul cu compania AEG. Familia Jackson nu va obţine cele câteva sute de milioane de dolari pe care le solicitase de la compania AEG, pe care o acuzase de neglijenţă, dar care a fost absolvită, pe 2 octombrie, de un juriu californian, de orice responsabilitate pentru moartea cântăreţului Michael Jackson.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care starul american îl utiliza ca somnifer cu complicitatea medicului său, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Recomandările redacției