utabihEchipele fanion ale Aradului și Oradiei au ajuns într-un moment neplăcut al exis­tenței lor. Dacă UTA are și probleme organizatorice, FC Bihor suferă enorm din punct de vedere sportiv. Cele două formații au pus în scenă o partidă anostă, presărată cu câte două-trei semi-ocazii pe repriză, așa că rezultatul nu putea fi altul decât remiza albă. A fost evident că „alb-roșii” și-au dorit mai mult victoria, însă între a vrea și a putea e – totuși – diferență mare. Construcția a fost previzibilă și asta pentru că – din nou – linia de mijloc a fost lipsită de inventivitate și putere de a imprima jocului o viteză în plus. Până la urmă, însă, dincolo de rezultat, pentru „Bătrâna Doamnă” contează că acest meci s-a putut juca pe teren, iar spiritul „alb-roșu” e mai viu ca niciodată în ultimii ani, dovadă episodul unic în fotbalul românesc, când jucătorii au cântat din tribună pentru fanii coborâți pe teren.
Santa Moreno a prins din nou primul unsprezece în detrimentul lui Medina, care a rămas în tribune. Dincolo, Ghiț a trimis pe gazon formula de bază, cu R. Lukacs vârf împins. Gazdele au evoluat în roșu, orădenii în alb.
Gazdele au început descis partida, iar în minutul 2, Smaranda a avut ceva emoții la pasa în gura porții a lui Popescu și centra­rea lui Zanardini respinsă cu dificultate de Mihuț din fața lui Bîrză. Bihorenii s-au trezit rapid și au echilibrat partida și și-au creat și primele oportunități. Popescu a blocat șutul lui Lupu de la marginea careului, iar capul lui Popa s-a dus la colțul lung în brațele lui Lă­zăreanu. După exact 20 de minute de joc, Lazăr a respins din fața lui Bîrză până la Apostu, în 12 metri, care a întârziat șutul și a fost blocat. Șase minute mai târziu, ce­l­ă­lalt atacant utist, Sălăjan, a pătruns pe zonă centrală, a tras puternic cu stângul, însă doar în Lazăr. „Alb-roșii” au solicitat henț și penalty, dar jocul a continuat. Între minutele 30 și 40, bihorenii au ieșit mai mult la joc și au avut și o ocazie după șutul lui Sfârlea de la 18 metri prins fără probleme de Lăzăreanu. Tabela putea fi deschisă și de Firțulescu, care a reluat cu capul dintre înalții fundași centrali adverși, însă balonul s-a dus pe lângă poartă. 0-0, rezultat la pauză.
Repriza  secundă a început cu UTA în atac, însă Smaranda nu a avut de lucru. În schimb, pe o contră, Sfârlea a pătruns ca prin brânză în defenisva arădenilor, dar Lăzăreanu a reținut curajos balonul din picioarele sale. Trică l-a trimis în luptă pe Monac, care s-a remarcat imediat cu acțiune în viteză și o centrare pe care Sălăjan a reluat-o din prima, însă exact în picioarele lui Smaranda, iar apoi fundașii s-au salvat în corner din fața lui Apostu. De prin minutul 65, formațiile au părut că lasă garda jos și s-a trecut la un joc pe contre. Însă, partida a abundat de greșeli elementare, așa că ocaziile au lipsit cu desvârșire până în ultimul sfert de oră. În minutul 76. Zaluschi a centrat bine în careu, Firțulescu a plonjat pentru o lovitură cu capul în plasă, dar a lovit defectuos balonul exact în Mihuț. În celălalt careu, Sfârlea a reluat cu capul peste poartă centrarea lui Florin Pop. Arădenii s-au chinuit din greu să ajungă în careul advers și au reușit în cel de-al patrulea minut de prelungire. Zanardini a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns în forță printre patru adversari, dar execuția din unghi nu i-a pus probleme lui Smaranda. Prin urmare, scorul a înghețat, provocând satisfacție doar în tabăra vizitatorilor.
Formații:
UTA: Lăzăreanu – Zanardini, Sidney, Ardelean, Neagu – Popescu, Moreno (min. 53 – Monac), Bîrză (min. 70 – Zaluschi), Fir­țu­lescu – Apostu (min. 88 – Trabalka), Sălăjan.
FC Bihor: Fildan – Mihuț, Letan, Fl. Lazăr, R. Lupu (min. 61 – Pop) – M. Popa – Achim, Ianc (min. 90 – Mintaș), Sfârlea, Bic – R. Lukacs (min. 71 – Hadăr).
Arbitri: Emil Voicu (Bacău) – Călin Cimpoieru (Lugoj) și Radu Despa (Baia Mare). Rezervă: Sergiu Hristea (Timișoara).
Cartonașe galbene: Bîrză – min. 54 / M. Popa – min. 33, Mihuț – min. 86
Observatori FRF: Vasile Balaș (Reșița) și Valer Nichimiș (Alba Iulia)

Recomandările redacției