Untitled-1Arad, 2 februarie 2016: MedLife Genesys anunță deschiderea la Arad a unui centru performant de radiologie și imagistică medicală, ce oferă pacienților servicii medicale la cele mai înalte standarde și echipamente medicale de ultimă generație. Centrul dispune de aparatură și echipamente medicale în premieră în Arad, precum aparatul radiologic digital și mamograful digital.
Centrul este coordonat de Dr. Sorin Lucian Sava, medic primar radiologie și imagistică medicală, iar printre investigațiile pe care pacienții le pot efectua se numără ecografia abdominală, axilă, generală, de pelvis și de sân, mamografia digitală unilaterală și bilaterală. De asemenea, se pot efectua investigații complete de radiologie în scop diagnostic, atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Aparatul radiologic digital cu care este dotat Centrul MedLife Genesys prezintă numeroase beneficii pentru pacient: doză de iradiere redusă cu 50% față de cea a radiologiei convenționale clasice; acuratețea sporită a imaginii care permite o diagnosticare mai rapidă și mai corectă; posibilitatea de a transmite rezultatele la distanță, în timp real, chiar și pentru second opinion. În plus, noul echipament permite stocarea imaginilor în memorie, astfel încât, în timp, pacientul va putea beneficia de un istoric medical, respectiv de posibilitatea de comparare a rezultatelor actuale cu cele anterioare.
Mamograful digital este un sistem mamografic de înaltă tehnologie, care oferă cea mai bună calitate a imaginii în domeniu, fiind considerat, totodată, și unicul sistem care garantează că leziunea vizualizată în examinarea de diagnostic va fi văzută și la biopsie. Spre deosebire de mamografia analogică, mamograful digital realizează imaginile ce apar pe monitorul tehnicianului radiolog în cateva secunde. Nu mai este nevoie de timpul de așteptare pentru developarea filmului, ceea ce înseamnă diminuarea timpului petrecut în procesul de examinare. Examinarea mamografică este considerată metoda cu cel mai ridicat nivel de  acuratețe în detectarea precoce a cancerului mamar.
Centrul de radiologie și imagistică medicală este situat în cadrul hyperclinicii MedLife Genesys și funcționează de luni până vineri în intervalul orar 08:00-19:00 și sâmbăta în intervalul 09:00-12:00, iar pentru programări, pacienții au la dispoziție numărul de telefon 0257/960.
MedLife este prezentă cu unități proprii în Arad din anul 2011, odată cu integrarea clinicii Genesys în grupul MedLife, prin achiziționarea unui pachet majoritar de 51%. În prezent, MedLife Genesys cuprinde o hyperclinică de mari dimensiuni, un spital cu trei săli de operaţie, o sală de nașteri naturale și 51 de paturi, maternitate, laborator de analize medicale și o farmacie.
Până în prezent, peste 200.000 de arădeni au trecut pragul clinicii MedLife Genesys și peste 2.200 de bebeluși au venit pe lume în maternitate. Prin programul de prevenție și profilaxie medicală, MedLife deservește, în prezent, 200 de companii și 17.000 de angajați.
Despre MedLife:
MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.
În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 15 Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 32 de centre medicale generaliste în București și în țară, 14 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.
MedLife a obținut acreditarea pentru Maternitatea MedLife București în calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodată și prima maternitate privată din capitală care deține acest statut. Alte două maternități din rețeaua MedLife sunt în curs de acreditare pentru acest program.
Conform studiului internațional realizat de Reader’s Digest, MedLife este pentru al șaselea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria „Clinică Privată”, iar în ultimii cinci ani, studiile de piață derulate la nivel național plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat în ultimii trei ani premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.

Recomandările redacției