Melania Cuc, o tânără speranță a muzicii ușoare arădene

0
321

Melania-Cuc

Melania Cuc, în vârsta de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Liceul de Arte “Sabin Drăgoi” la clasa de percuție, a început canto de muzică ușoară la Palatul Copiilor din Arad sub coordonarea profesoarei Roșu Laura Andreea, la vârsta de 9 ani. La început a cântat în duet cu sora ei, Delia cu care a și câștigat multe premii în cadrul concursului “Ghiocelul de argint”. Între timp Melania a urmat o cariera solo.

La prima participare la un concurs a luat mențiunea I în cadrul Festivalului Internațional “Ghiocelul de Argint” ediția din 2012, după care a luat premiul I la Festivalul “Peda Fest” tot în același an. Acesta a fost doar începutul a ce urma să vină pentru Melania Cuc. În anul 2013 a câștigat din nou Festivalul Internațional de Muzică și Dans “Ghiocelul de Argint” și Concursul Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea “Varadinum”.

În anul 2014 pentru Melania a urmat o serie de premii si trofee la mai multe Festivale Internaționale, pe lânga “Ghiocelul de Argint”, concurs pe care l-a câștigat de 4 ori până acum, Melania a câștigat Concursul Național de Interpretare și Dans “Floare de Lotus” din Oradea, la Concursul “Steluțele Cetății Deva” a primit trofeul festivalului, un trofeu care se acordă celui mai bun interpret din tot festivalul, la Craiova a repetat performanța de la Deva unde a luat din nou trofeul festivalului în cadrul Festivalului Național “Pro Muzica” unde președintele juriului a fost domnul Bulete Claudiu, compozitor de muzică pentru copii. Pe lânga aceste concursuri în care s-a descurcat cu brio, Melania a mai câștigat trofeul în cadrul Concursului “Positive Life” de la Sibiu unde din juriu au făcut parte Horia Moculescu, Mihai Trăstariu și Mihai Alexandru. Melodia cu care Melania a făcut furori la toate Concursurile din anul 2014 este “New York, New York” a lui Lisa Minelli, care este și melodia ei preferată, pe lânga Lisa Minelli, lui Melania ii mai place de Jessie J, Celine Dion și Beyoncé. În afară de muzică, Melaniei ii place sa joace handbal și să mearga în excursii, iar pe viitor vrea să facă în continuare muzica și sa meargă la Academia de Poliție.

Emilian Ciorogariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.