UTA a făcut o prima repriză foarte bună în fața celor de la Petrolul Ploiești, care avea doar varianta succesului la Arad pentru a rămâne în cursă pentru locul de baraj. Cele două reușite ale lui Oroian și Șeroni au adus mult entuziasm în tribunele de pe „Motorul”, mai ales că și defensiva dădea impresia că le-a luat măsurile lui Arnăutu, Moldoveanu sau Marinescu.
Folosit mai tot returul în centrul liniei mediane, în urma absenței pentru suspendare a lui El Hasni, Cristi Melinte a fost coborît lângă Șeroni într-o apărare ce avut mari dificultăți în repriza secundă.
„Am făcut o primă repriză foarte bună, trebuia să mai înscriem cel puțin două goluri, iar împotriva unei echipe ca și Petrolul trebuie să fi pragmatic. Dacă nu ești, la prima greșeală te taxează, așa am pățit și noi”, susține Melinte, care a vorbit deschis și despre problemele echipei din actul al doilea: „Am căzut fizic, nu mai puteam alerga, nu mai puteam să ținem de minge, iar ei au pus presiune pe noi. Au venit cu jucători odihniți la pauză și nu ne-a mai ieșit nimic în partea a doua. Nu cred că faptul că am avut 5-6 juniori pe teren a contat foarte mult, e un lucru bun că prind și ei minute, pentru că oricum eram salvați de la retrogradare. Am căzut fizic și pentru că jucăm cu probleme medicale, unii dintre noi ne antrenăm doar două-trei zile înaintea meciului din cauza diferitelor dureri. Dar, nu avem nicio scuză, mie îmi pare foarte rău că nu am putut câștiga ultimul meci în fața fanilor. Știm că ei sunt supărați pe noi și au și motive să fie. Mergem mai departe, vedem ce va fi din vară, sper să fie bine”, a spus polivalentul fotbalist de 31 de ani.
Cristian Melinte a fost unul dintre fotbaliștii doriți cu insistență de Ionuț Popa la Arad, iar retragerea lui „Mister” pe motive medicale lasă ceva semne de întrebare în dreptul unora din actualii componenți ai lotului. „Pe mine nu m-a întrebat nimeni ce vreau să fac, eu mai am contract un an de zile cu UTA și dacă se apelează în continuare la mine, rămân și joc cu cea mai mare plăcere. Într-adevăr, am venit pentru domnul Ionuț Popa în iarnă, dar oricum aveam dorința de a juca din nou pentru echipa cu care am debutat în Liga 1”, ne-a mai mărturisit utistul. .
Noul antrenor al „Bătrânei Doamne”, Laszlo Balint, a fost chiar coechipier cu Melinte în stagiunea 2016-2017 în „alb-roșu”.
„Cu domnul Balint am fost coleg la UTA, el era pe final de carieră dar m-a ajutat mult. Era un fotbalist cu experiență și vorbea mult cu mine și cu Hora, puștii echipei. Pe unde a antrenat a avut rezultate bune, mi-a și explicat de ce a plecat de la Snagov într-o discuție avută recent. Dar, și-a atins obiectivul și la Metaloglobus, echipa sa a și produs un joc bun. Sperăm ca la anul să ne atingem obiectivele, acesta e cel mai important lucru și cred că și domnul Balint vine cu același gând”, a încheiat experimentatul fotbalist, al doilea căpitan al Campioanei Provinciei după Cipri Rus.

Recomandările redacției