votAleşii judeţeni sunt chemaţi să aprobe tarife diferenţiate pentru permisele de acces în Zona Liberă Curtici. Pentru că volumul activităţii societăţilor comerciale a crescut mult, aceştia au solicitat administraţiei Zonei Libere Curtici Arad o reducere de tarife.
În prezent, există firme care solicită un număr mediu de 450 permise pe lună, urmând ca până la finalul anului 2013, numărul să crească până la 800 permise pe lună. Asta ar însemna că, anul viitor, numărul mediu al intrărilor ar urma să atingă cifra medie de 1.500 intrări pe lună. La tarifele percepute şi la numărul de intrări, companiile consideră că ar avea de plătit prea mult Administraţia Zonei Libere.
În aceste condiţii, Administraţia Zonei Libere Curtici a aprobat tarife diferenţiate pentru permisele de acces auto peste şi sub 1,5 tone, pentru o intrare în funcţie de numărul de permise solicitate într-o lună. Spre exemplu, pentru un număr de permise auto de sub 1,5 tone, dacă se depăşesc 500 pe lună, permisul va fi de 2,91 de euro, acesta ajun­gând să creas­că la 4,41, dacă nu­mărul de permise auto lunar va fi de până într-o sută. În cazul permiselor auto de peste 1,5 tone, o intrare va fi de 7,32 euro, dacă numărul permi­selor va depăşi într-o lună, numărul 500. În schimb, pentru până la 100 de intrări, permisul va avea tariful de 8,82 de euro.

Recomandările redacției