România va organiza ediţia din anul 2018 a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, ţara noastră fiind pentru a şasea oară gazda acestei competiţii, informează MEN.

„Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internaţionale de Matematică a încredinţat României organizarea ediţiei din anul 2018 a celei mai prestigioase competiţii pentru elevi din domeniul ştiinţelor matematice. Va fi pentru a şasea oară când ţara noastră organizează acest concurs, după ediţiile din anii 1959 (Braşov), 1960 (Sinaia), 1969, 1978 şi 1999 (toate trei, la Bucureşti)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MEN luni AGERPRES.

România a găzduit prima ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică în 1959, printre fondatorii competiţiei aflându-se Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, fosta Republica Democrată Germană, Ungaria şi fosta URSS.

Potrivit comunicatului, România şi Bulgaria deţin recordul de prezenţe (54), participând practic la toate ediţiile olimpiadei. Palmaresul participării ţării noastre la această olimpiadă este de 269 de medalii (73 de medalii de aur, 124 de medalii de argint, 96 de medalii de bronz şi 3 menţiuni).

La a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 18-27 iulie, în Columbia, elevii români au cucerit şase medalii (trei medalii de argint şi trei de bronz).

 

 

(AS – autor: Livia Popescu, editor: Antonia Niţă)

 

Recomandările redacției