Fiindcă temperaturile sunt cu minus la munte, iar terenul de la Dezna e înghețat bocnă, stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” a decis să-și schimbe puțin „meniul” de cantonament. Utiștii au ajuns de două ori pe platoul dintre Dezna și Laz, acolo unde iarba e mai moale și, deci, mai bună pentru gleznele și genunchii fotbaliștilor. Prin urmare, Hlistei și colegii săi nu au văzut deloc mingea ieri, ci doar au „înghițit” 16 kilometri mari și lați. Dimineață, într-un ritm alert, iar în partea a doua a zilei, a fost vorba despre anduranță.
În ritm de competiție
În prima parte a zilei, „texti­liștii” au servit bucăți de câte 400 și 800 de metri contracrono­metru. „Domnilor, știu că perioada asta nu vă place, dar e necesar să suferiți puțin. Am realizat destule deja în acest cantonament, mai avem câteva zile, vreau implicare maximă ca și până acum”, a sunat discursul motivațional al lui Roland Nagy înainte de fluierul ce a pus în mișcare cele trei grupe de utiști. „În medie, în meciurile de Liga a II-a un fotbalist aleargă la o anumită intensitate între 8 și 10 kilometri. La asta lucrăm și noi cum, încercăm să îi băgăm în ritmul de competiție. Cei care sunt aici, toți s-au achitat de sarcini, de la copii și până la cei mai experimentați. Toți au tras de ei, toți sunt conștienți că avem
treabă multă la primăvară”, a adăugat „principalul” UTA-ei. Pe ultima sută de metri, jucătorii au împrumutat încurajările peluzei, iar finalul a fost floare la ureche pentru ei.
Petre, coleg de suferință cu Dobrean și Copil
De la antrenamentul solicitant de miercuri dimineața a lipsit și Adrian Petre. Tânărul atacant a re­simțit dureri la mușchii inghinali și a rămas la hotel, pentru un program special alături de ceilalți utiști ce acuză probleme medicale, Copil și Dobrean. Pe la jumătatea ședinței de pregătire și Paul Copaci a acuzat dureri la nivelul genunchiului, dar nu a ratat mai mult de 2 kilometri din cei 8, terminând în picioare alergările. Cât despre Dumitru Copil, el va părăsi joi cantonamentul de la Moneasa alături de fizioterapeutul Zsolt Nagy, pentru a urma un program de recuperare la Arad. Situația lui Dobrean este puțin mai sensibilă. Nagy i-a reparat pentru moment glezna, dar există riscul unei recidive. Probabil, când va ajunge și el la Arad, va urma un program strict de fizioterapei de două-trei săptămâni. Până una alta, ar trebui să strângă din dinți pentru a răspunde la comenzile lui Nagy, Todea și Păcurar în ultimele zile de cantonament.
Miki trage tare pentru…
Citizens
Fiindcă responsabil cu împărțirea ceaiului cald între serii a fost celălalt maseur, Ștefan Bicsky, Nicolae Tomescu și-a urmat propriul program. „Miki” a alergat pe același traseu cu Burlă et. comp., e drept la o intensitate mai mică, pentru a fi în formă la echipa de Liga a VI-a, Citizens. Și tot el, cunoscut pentru latura creativă, este pe cale să pună pe foaie versurile de sezon. Am aflat că ar fi vorba despre niște cava­leri teutoni, dar și alți luptători celebri în diferite perioade istorice.

Recomandările redacției